Diplomație

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a declarat că a primit, miercuri, răspunsul oficial al premierului Emil Boc la întrebarea privind data organizării viitoarelor alegeri locale și parlamentare, pe care i-a adresat-o, în scris, la finele lunii trecute.
 

Potrivit parlamentarului sucevean, în răspunsul său scris, primul ministru al României arată că data alegerilor se stabilește prin Hotărâre de Guvern, cu cel puțin 75 de zile înaintea votării, în cazul alegerilor locale, și cu cel puțin 90 de zile înaintea votării, în cazul alegerilor parlamentare. „În același timp, comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare din cursul anului 2012 reprezintă un subiect de interes public, față de care facem precizarea că aceasta presupune o decizie eminamente politică, decizie care va fi promovată doar în condițiile unui consens la nivelul coaliției de guvernare și după discutarea oportunității acesteia cu reprezentanții clasei politice din România”, se arată în răspunsul semnat de Emil Boc. Deputatul Cătălin Nechifor a apreciat că premierul evită un răspuns tranșant și se ascunde după anumite reglementări-cadru. „Trebuie să spun că nu am întrebat nimic de comasare și nu știu de ce s-a simțit Boc obligat să răspundă suplimentar, însă, explicația lui e halucinantă în condițiile în care susține că subiectul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare e de interes public când, în afară de cei din PDL, nu sunt foarte mulți români interesați de comasare, care va amesteca, într-un talmeș-balmeș, primari cu consilieri județeni, locali, parlamentari, șefi de consilii județene și cine mai știe cine”, a spus Nechifor. El a arătat că, deși public premierul spunea că rațiunea principală a comasării alegerilor este cea de reducere a costurilor, acum susține că decizia e eminamente politică. „Premierul recunoaște că doar interesul politic al PDL contează”, a declarat parlamentarul social-democrat. El a arătat că răspunsul premierului îl determină să-i mai adreseze întrebări, prin care să definească noțiunea de „consens la nivelul coaliției de guvernare” și „discutarea oportunității cu reprezentanții clasei politice din România”, dar și să numească exact ce înțelege prin reprezentanții clasei politice și când se va discuta despre oportunitatea comasării alegerilor. Nechifor a ținut să sublinieze că un răspuns al unui premier dintr-un stat de drept la întrebarea când vor fi organizate alegerile în 2012 era foarte simplu: „La întrebarea dumneavoastră vă comunic următoarele: alegeri locale la termen, în luna iunie 2012 și alegeri parlamentare la termen, în luna noiembrie 2012”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI