În așteptarea iernii

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava va asigura fluidizarea traficului în zonele în care se vor înregistra căderi masive de zăpadă. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, măsura face parte din planul de măsuri pentru sezonul de iarnă 2011-2012 adoptat marți de Comitetul județean pentru situații de urgență Suceava.
 

Totodată, conform sursei citate, începând cu 1 noiembrie 2011, IJP Suceava va verifica autovehiculele aflate în trafic, acestea trebuind să fie dotate cu anvelope de iarnă. „În situația în care se înregistrează căderi de zăpadă înainte de 01.11.2011, autovehiculele destinate transportului de mărfuri și/sau de persoane trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă sau să aibă montate lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate, în caz contrar aplicându-se sancțiuni contravenționale ce constau în amendă de la 603 lei până la 1340 lei, respectiv de la 9 la 20 de puncte amendă”, se arată în comunicatul Prefecturii Suceava. Sursa citată mai menționează că prefectul Sorin Arcadie Popescu a solicitat ca persoanele care sună la Serviciul de Urgență 112 și dau informații false, în urma cărora se mobilizează forțe de intervenție, să fie identificate pentru a li se face plângere penală. Totodată, el a solicitat secțiilor de drumuri naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc să comunice mai eficient și mai transparent cu reprezentanții mass-media privind modul de gestionare a problemelor apărute în trafic din cauza căderilor de zăpadă. Potrivit datelor Prefecturii Suceava, în vederea acțiunilor de deszăpezire, cele două secții ale Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din județ s-au pregătit cu utilaje și materiale antiderapante, o parte din acțiunile de intervenție fiind externalizate firmei Spedition UMB SRL Bacău. Astfel, din cei 297 km administrați de Secția Drumuri Naționale Suceava, vor fi executate lucrări în regie proprie pe 23,6 km, iar pentru diferența de drum, lucrările vor fi asigurate de Spedition UMB SRL Bacău. Pentru sezonul de iarnă 2011-2012, Secția Drumuri Naționale Suceava are în dotare 16 echipamente Unimog, 2 buldoexcavatoare, 5 autofreze, 11 autobasculante, 3 autoîncărcătoare și un remorcher pentru deblocare, iar în ceea ce privește materialele antiderapante, sunt în stoc 1.212 tone amestec antiderapant, din care 150 tone la Rădăuți, 178 la Fălticeni și 1.079 tone la Suceava. Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc intervine în acest sezon prin bazele de deszăpezire Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vatra Moldoviței, Broșteni și Cârlibaba, iar în Pasul Tihuța va exista un punct de sprijin, dotat cu utilaje de deszăpezire. Intervenția va fi asigurată cu utilaje proprii, constând în 2 autofreze, 3 autoutilaje Imog, 2 autoîncărcătoare, iar restul de utilaje va fi asigurat de Spedition UMB SRL Bacău. În bază sunt stocuri de 17. 000 tone de amestec antiderapant, din care 1.500 tone nisip și 6.500 tone de sare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: