Proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere sucevene

Frigul îngheață lucrările

➢ În maxim două săptămâni, constructorii se vor retrage din fronturile de lucru
În zilele următoare, din cauza temperaturilor scăzute, intervențiile de modernizare a magistralei rutiere principale a Sucevei vor înceta.
 

Ion LUNGU

Primarul Ion Lungu le-a cerut constructorilor, ieri, în cadrul comandamentului de la sediul executivului, să se oprească cu frezarea și turnarea primului strat de mixtură asfaltică la intersecția bulevardului Ana Ipătescu cu strada Mitropoliei. Edilul-șef s-a interesat de posibilitatea turnării stratului de uzură, însă responsabilii firmelor de construcții au pus în vedere că, în condiții meteorologice nefavorabile, calitatea lucrărilor nu poate fi decât una îndoielnică. „Nici într-un caz nu vom înainta mai departe. Pe bulevardul principal ajungem la intersecția cu strada «Mitropoliei», după care vom încheia pe acest an. Nu putem risca să se întâmple ca sâmbătă, când dimineață erau condiții bune, iar la amiază a început să ningă”, a precizat primarul, adăugând că la mijlocul săptămânii se anunță o vreme mai caldă, prilej cu care vor fi asfaltate ultimele porțiuni, din acest an, ale arterei principale. Pe strada Mitropoliei se află în curs de rezolvare problemele ridicate de mu-tarea unei conducte de gaze naturale și coborârea unui cămin de termoficare, urmându-se a se trece la amenajarea sensului giratoriu, frezarea asfaltului și turnarea binderului. Edilul-șef a subliniat că intervențiile merg bine la cele trei străzi din cartierul Burdujeni, precum și cele de modernizare a parcurilor din preajma stației CFR Ițcani și a sediului primăriei burdujenene. „Cel mai probabil, în circa două săptămâni ne vom opri cu acest proiect mare de reabilitare a străzilor. Dacă ajungem în zona străzii Mitropoliei, eu zic că este o realizare pentru acest an”, a declarat primarul Ion Lungu. Ordinul de începere a lucrărilor la cele 3 străzi din Burdujeni, strada Mitropoliei și magistrala rutieră principală, finanțate prin Programul Operațional Regional POR a fost dat la mijlocul lui septembrie. La acea dată, conducerea executivului spera ca, până la venirea iernii, să fie modernizată porțiunea cuprinsă între intrarea dinspre Fălticeni și centrul Sucevei, mare parte din strada Mitropoliei și una ori două artere din cartierul Burdujeni. Execuția la proiectul POR a fost adjudecată – după 4 luni de întârziere cauzate de contestațiile la licitații –, de consorțiul de firme Con Bucovina, Florconstruct, Cominco și Symmetrica, care a venit cu o ofertă de aproximativ 40 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: