La Biblioteca Bucovinei, joi de la 13

Colocviile „George Enescu – 130 de ani de la naștere”

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” găzduiește joi, de la ora 13, în sala de Arte „Elena Greculesi”, colocviile „George Enescu –130 de ani de la naștere”, în organizarea Consiliului Județean Suceava, Centrului Cultural Bucovina, prin Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Biblioteca Bucovinei.
 

Moderatorul colocviului este scriitoarea Angela Furtună. Potrivit acesteia, programul cuprinde lansarea volumului „Izvoare bizantine în metamorfoze enesciene”, de muzicolog dr. Constanța Cristescu, publicată recent la Editura „Mușatinii” din Suceava, și vernisajul unei expoziții de partituri enesciene, carte de enescologie și discografie din fondul Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera”, realizată de Constantin Severin (bibliotecar la Biblioteca Bucovinei) și Constanța Cristescu (consultant artistic Centrul Cultural Bucovina-CCPCT). Referenți de specialitate la lansarea cărții sunt prof. dr. Sever Paraschiv Dumitrache, managerul Centrului Cultural Bucovina, și Călin Brăteanu, șef secție la Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. Programul va include și audiții muzicale comentate din creația lui George Enescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: