Atenție părinți cum vă protejați copiii de răceală !

A crescut îngrijorător numărul răcelilor la cei mici

Bolile respiratorii au luat în serios sezonul rece astfel că numărul lor a crescut destul de consistent în ultima perioadă, în special în rândul celor mici, măsurile de prevenire fiind cu atât mai importante.
 

Față de săptămâna 3-9 octombrie, numărul cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare raportate în săptămâna următoare acesteia au cunoscut o creștere de vreo 600 de cazuri, iar la pneumopatii acute se semnalează o creștere de 150 de cazuri. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Suceava, din totalul de infecții acute – 2796, cele mai multe cazuri sunt la copii: 874 la 5-14 ani, 832 la categoria de vârstă 0-4 ani. La copii formele de boală au fost ceva mai complicate, necesitând internarea în spitale, astfel că din cele 59 persoane internate cu diagnosticul IACRS, 20 au fost copii cu vârste de 0-1 ani, iar 16 de 2-4 ani. În perioada 10-16 octombrie s-au semnalat 626 de cazuri de pneumopatii acute, din care 203 la copii de 0-4 ani și 138 la 5-14 ani. Au fost internate în spital 103 cazuri diagnosticate cu diferite forme de pneumopatie, 34 fiind copii cu vârsta sub un an, 22 la 2-4 ani. Deci mai bine de jumătate din cazurile spitalizate au fost copii. Ministerul Sănătății recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal pentru evitarea îmbolnăvirilor. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii și în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate și expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecție adecvate. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, trebuie să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariției complicațiilor afecțiunilor existente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: