Așteptând Inorogul

O foarte frumoasă zi de toamnă timpurie deși, după cum era afară, puteam spune că era o zi splendidă de vară târzie. O zi tocmai potrivită pentru a descifra o enigmă: va veni Inorogul la întâlnire cu noi, așa cum ne-a promis Constantin Georgescu, sau nu? Asta rămânea de văzut.
 

În organizarea Bibliotecii Municipale Rădăuți, în colaborare cu Casa de Cultură, a fost organizată lansarea cărții de versuri “Așteptând Inorogul”. Cadrul destul de intim, populat de-o mână de intelectuali, încă iubitori de poezie, prieteni, cunoscuți sau, pur și simplu, admiratori de-ai autorului. În cuvinte calde, izvorâte din inimă, alese cu grijă, doamna Angela Man, directoarea bibliotecii, a prezentat evenimentul : “În această lume modernă, plină de griji, ați venit aici pentru a marca un regal cultural… Toate poeziile lui Georgescu reprezintă o sumă la cel mai înalt nivel a raportului om-divinitate…” Medicul Mihai Mateiciuc, coleg de creație, și-a început cuvântul cu o glumă mult gustată de public: „Văzând sala aceasta/ M-am întrebat în sinea mea: /A fost multă lume?/ A fost multă, atâta/ Încât o parte a rămas afară.” A continuat cu aprecieri elogioase despre creația ce-lui sărbătorit, îndemnându-i pe cei prezenți, și prin ei pe cei care nu au putut veni, să se aplece cu multă atenție asupra versurilor din această carte. Profesorul Ion Prelipcean a arătat, printre altele: „Ne-am putea aștepta să-l vedem pe Georgescu, într-o viitoare apariție, într-o armură, călare pe un Ducipal, la al patrulea său volum, a cărui apariție deja a anunțat-o… El deplânge, dar nu e un învins, se consolează, dar mai caută. Ambiția și speranța îi poartă pașii, îi răsucesc gândurile, iar rezultatul zbaterii sale sunt aceste poezii reușite, asemenea perlelor dintr-o cochilie de scoică rănită de un mic grăunte de nisip.” Iar Emil Ianuș, un alt scriitor cunoscut și directorul revistei “Obcina literară”, a mers pe aceeași linie a spuselor predecesorilor săi, insistând asupra tehnicii realizării versurilor, a modului în care autorul și-a înlănțuit ideile pentru a realiza aceste versuri de excepție. Limbajul autorului este unul accesibil cititorilor de toate vârstele, autorul este un real talent în creștere. Actualul volum vine după “Libertatea de-a fi trist”( 2007) și “Flaut în iarbă” (2010). Urmează, după mărturisirea autorului, ca-n luna decembrie să-i apară al patrulea volum de versuri cu titlul “Foșnetul cuvintelor”. Și, așa cum s-a desfășurat și a fost apreciat de cei prezenți, care au adăstat și la un pahar de… vorbă, întreaga manifestare a fost un regal cultural, participanții propunându-și să mai vină la asemenea evenimente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: