Potrivit unui sondaj realizat de FSLI

Testele inițiale au fost aplicate pe banii cadrelor didactice

Un sondaj realizat în rândul a peste 350 de cadre didactice de către Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, privind aplicarea testelor inițiale în învățământul preuniversitar, arată că 52,92% dintre cei care au participat la sondaj sunt de acord cu aplicarea testelor inițiale, deși tot atâția au suportat cheltuielile cu hârtia și multiplicarea testelor, informează Departamentul Comunicare al sindicatului menționat.
 

Potrivit sondajului, 52,23% dintre cheltuieli au fost suportate de cadrele didactice, 30,24% de școală, 12,37% de comitetele de părinți, 4,12 la sută de MECT, 1,03% de IȘJ. Sondajul mai arată că 83,16% dintre respondenți nu cred că rezultatele la examenele naționale se vor îmbunătăți datorită acestor teste, ei considerând că acestea pot fi îmbunătățite prin modificarea programelor școlare (49,48%), prin examene diferențiate (27,49%), prin mai mult interes din partea părinților (20,96%) și prin meditații (2,06%). La sondaj au participat 291 cadre didactice, din care 182 sunt din mediul urban, adică peste 62%, 109 (37,46%) fiind din mediul rural. Din totalul respondenților, 93,81% sunt cadre didactice titulare, restul fiind suplinitori. Testele inițiale s-au desfășurat în urmă cu 2 săptămâni, în toate școlile și la toate ciclurile de învățământ, disciplinele vizate în mod special fiind cele cuprinse în examenele naționale, evaluarea națională la clasa a VIII-a și bacalaureat, rezultatele nefiind trecute în catalog. Scopul lor a fost de a estima nivelul elevilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: