Autosesizare

Să nu ne îndoim vreo clipă că, dacă n-ar fi fost cetățean american (de altfel Ambasada Statelor Unite s-a grăbit să ia atitudine), baschetbalistul ucis în bar, la Giurgiu, s-ar fi „bucurat” de atenția specială a autorităților române. Poate de aceea, gândind primar, ne-am și putea revolta împotriva zelului nefiresc al organelor de cercetare penală care, autosesizându-se (i-auzi, să auzi și să nu crezi!), au trecut la urmărirea penală a personalului medical giurgiuvean, care, conform secretarului de stat dr. Raed Arafat, a tratat în răspăr procedurile medicale impuse de astfel de situații. Motiv pentru care ministrul sănătății însuși a luat o seamă de măsuri punitive împotriva aceluiași personal.
 

Dumitru TEODORESCU

Deci, așa măcar de „sâc” împotriva americanilor care au tratat aproape disprețuitor uciderea lui Teo de un conațional al lor, ar trebui să veștejim osârdia apărătorilor legii, care, dacă ar fi fost vorba de unul de-ai noștri ucis la fel, nu s-ar mai fi grăbit să se autosesizeze. Dacă greșesc, să mi se dovedească contrariul. Și, totuși, toată justiția aceasta întoarsă împotriva personalului medical care l-a „pierdut” se pare pe tânărul american face bine. Face bine și vor face bine și măsurile punitive ce se vor lua de feluritele instanțe hotărâte să facă ordine în acest caz, pentru că este vremea ca aceia care veghează la sănătatea noastră să nu uite de ce iau banii – puțini, foarte puțini, este adevărat – statului (plus banii noștri…). Și nu numai din acest motiv, și nu numai pentru că au jurat Hipocratelui, ci mai ales pentru că este vorba despre viața unui om. A unui om de cetățenie română. Dacă mai contează.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: