Vinul românesc la Bruxelles

Europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, a organizat miercuri seară la Bruxelles, împreună cu delegația română din cadrul Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, un eveniment de promovare a României, în cadrul căruia au fost prezentate și degustate diverse sortimente de vinuri românești de elită.
 

Potrivit unui comunicat de presă, la această acțiune au participat comisarul pentru agricultură, Dacian Cioloș, președintele Grupului Popularilor Europeni din cadrul Parlamentului European, Joseph Daul, alți europarlamentari, ambasadori sau înalți funcționari. Evenimentul a coincis cu dezbaterile intensive pe marginea Politicii Agricole Comune care au loc în momentul de față și s-a bucurat de o largă participare din partea funcționarilor europeni, se arată în comunicat. Luhan a declarat că vinurile românești au reușit să facă legătura între cultură și agricultură care consideră că astfel de evenimente arată latura pozitivă a României, iar vinul, ca element de cultură, facilitează în general legătura între oameni. „Evenimentul a promovat o imagine pozitivă a țării noastre, iar colegii europarlamentari precum și reprezentanți ai Comisiei Europene au apreciat calitatea produselor românești”, a spus europarlamentarul. Petru Luhan a mai organizat evenimente de promovare a României, precum cel din aprilie 2010 – “Tradiție-Turism-Multiculturalitate în Bucovina” sau “Progres European prin Invenții românești” în mai 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: