Studenții liberali pun de grevă

Tinerii liberali care urmează cursurile Universității “Ștefan cel Mare” din municipiul reședință de județ se pregătesc pentru grevă. Conform declarațiilor făcute de președintele Clubului Studențesc Liberal, Nicolae Năstasă, pe parcursul zilei de joi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Suceava, deocamdată este vorba doar despre una de tip japonez.
 

Liderul studenților liberali a adăugat faptul că au fost purtate discuții și cu celelalte organizații din interiorul Universității și că la mișcarea protestatară vor participa aproape toți cursanții. “Prin acest act dorim să venim în sprijinul demersurilor rectorului Universității «Ștefan cel Mare» Suceava, Adrian Graur, și suntem împotriva acțiunilor de decredibilizare a universității de către ministrul educației Daniel Funeriu. În același timp, îi cerem doamnei profesor universitar doctor Sanda-Maria Ardeleanu, deputat în Parlamentul României și membru în Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților, să ia atitudine oficială atât în plenul Parlamentului, cât și în Comisia de Specialitate vizavi de această hotărâre arbitrară”, a declarat Nicolae Năstasă. Președintele Clubului Studențesc Liberal a făcut referire la faptul că, în urma unei evaluări a instituțiilor de învățământ superior din România, universitatea suceveană a fost introdusă în categoria a III-a, ceea ce scade prestigiul acesteia și, implicit, cuantumul fondurilor financiare ce i se vor repartiza pe viitor de la minister. “Invităm toate asociațiile studențești sucevene, cât și membrii organizațiilor studențești PDL și PSD să se alăture protestului, pentru că noi nu dorim să facem politică, noi vrem să învățăm”, a mai adăugat Nicolae Năstasă. Săptămâna viitoare, toți participanții la greva japoneză vor intra la cursuri purtând o banderolă de culoare galbenă pe care va fi scris textul “Nu sunt student de categoria a III-a”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: