Anul viitor

Primăria Suceava ar putea susține lucrările de la Catedrală cu 1 milion de lei

La anul, bugetul local ar putea susține financiar cu 1 milion de lei continuarea lucrărilor de construire a Catedralei ortodoxe „Nașterea Domnului” din Suceava.
 

Ion Lungu este de părere că nu este o sumă prea mare, în condițiile în care doar un singur procent din bugetul local se duce înspre sport, cultură și culte, activități văduvite pe vreme de criză. „Lucrările decurg foarte bine la Catedrală, iar anul viitor, din punct de vedere al Primăriei, voi propune Consiliului Local ca suma cea mai mare de la capitolul culte să o dăm către cest obiectiv religios. Ar trebui măcar 1 milion de lei, să încercăm să finalizăm, și acolo, măcar lucrările de la exterior. Sigur că o să vină cârcotașii și o spună că este criză și noi dăm bani la biserici. Însă, vreau să arăt că doar 1% din bugetul local este prevăzut pentru sport, cultură și culte”, a precizat edilul-șef, adăugând că suma respectivă va fi folosită cât mai bine, în interesul comunității. Afirmațiile șefului municipalități vin pe fondul slujbei de sfințire, de la finele aceste săptămâni, a noii Biserici cu hramul „Sfânta Cruce” din cartierul Obcini, pentru a cărei construire, a fost alocată, de la bugetul local în ultimii ani, suma de 50.000 de lei. „Primăria municipiului Suceava și Consiliul Local am avut o contribuție importantă la ridicarea acestei biserici. De când sunt primar, s-au acordat peste 5 miliarde de lei vechi, aceasta fiind una dintre cele mai frumoase din municipiul reședință de județ”, subliniază șefului executivului local. După Revoluție, în cartierul Obcini, au mai fost ridicate două biserici, respectiv „Sfântul Mina” și „Sfânta Paraschiva”. Primarul Ion Lungu spune că, din informațiile pe care le are, în municipiul Suceava există 39 de unități de cult, dintre care 19 sunt noi, cu lucrări în curs de finalizare sau se află în reabilitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: