Bulevardul „Sofia Vicoveanca”, modernizat și suplimentat cu încă o bandă

> De asfaltare se va bucura și strada Traian Vuia, tot de pe DE 85 și la fel de intens circulată > Printr-un proiect de 4 milioane de euro, asfalt va fi turnat și pe 12 străzi aferente zonei centrale a urbei
 

Cu economiile realizate în urma licitațiilor de desemnare a executanților la cele 5 proiecte cu finanțare europeană pe care municipalitatea le are, Primăria Suceava intenționează ca, pe lângă cele 12 străzi pietruite, să mai asfalteze încă două artere mari și intens circulate. „Suntem în discuții cu cei de la Agenția de Dezvoltare Nord-Est și pregătim licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate privind reabilita-rea unor străzi cu bani din economiile de la celelalte proiecte. În urma intervențiilor de la Piatra Neamț, am primit promisiuni pentru circa 4 milioane de euro și, de aceea, ne-am gândit ca, pe lângă cele 12 străzi din zona centrală, înspre care ne-am orientat inițial, să mai introducem două artere principale”, a spus primarul Ion Lungu. Este vorba, în primul rând, despre bulevardul „Sofia Vicoveanca”, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre municipiul Fălticeni, pe traseul Stația de 110 kV până la intersecția cu bulevardul „1 Decembrie 1918”. „Este o porțiune pe care vrem să o modernizăm, să găsim soluții pentru o lărgire și amenajarea a încă unei benzi de acces înspre municipiul Suceava”, subliniază primul gospodar al urbei reședință de județ. Este, de asemenea, vizată strada „Traian Vuia“, pe intervalul de la intersecția cu „Calea Unirii“ și până la cea cu strada „Cernăuți“. Artera în cauză face parte din DE 85 și asigură legătura înspre Rădăuți și Siret. Șansa reabilitării acestor din urmă obiective s-a ivit după ce oficialii de la Piatra Neamț au informat administrația locală suceveană că există posibilitatea accesării a unei sume nerambursabile de 4 milioane de euro, și nu doar a 3 milioane de euro, așa cum s-a știut inițial. „Sper să putem să le promovăm pe toate. Lucrăm la caietul de sarcini și intenționăm să organizăm licitație pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Sper ca până la sfârșitul anului să conturăm și acest proiect important pentru multe străzi care nu au fost asfaltate și, de asemenea, pentru cele două artere destul de importante de pe DE 85”, a explicat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: