15 ha… recuperate

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu salută votul dat pe 12 octombrie 2011, în plenul Camerei Deputaților pentru Legea 90/2011 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului și din administrarea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Suceava în administrarea Consiliu-lui Local al municipiului Suceava.
 

„Consider că a fost datoria mea să susțin aceste transferuri de teren și să particip activ la dezbaterea legii, întrucât problema cetățenilor din cartierul Ițcani nu mai suportă amânare. Sunt fericită că Proiectul de Lege 90/2011 a trecut în plenul Camerei Deputaților și sunt convinsă că din acest moment primarul Sucevei Ion Lungu va ști ce trebuie să facă pentru ca votul din Parlament să se materializeze cât mai repede în folosul cetățenilor”, arată parlamentarul democrat-liberal într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, proiectul de lege prevede transmiterea unei suprafețe de aproximativ 15 hectare, respectiv 12,056 ha de teren, pentru edificarea unui complex sportiv și 3 hectare pentru amenajarea unui cimitir în cartierul Ițcani al municipiului Suceava. “Menționăm că acest proiect de lege a fost votat pentru a doua oară, lucru mai puțin obișnuit în Parlamentul României”, precizează Ardeleanu în comunicat, exprimându-și încrederea totală că aceste terenuri vor primi în foarte scurt timp destinația pentru care au fost transferate. Deputatul sucevean mai menționează în comunicat că s-a aflat în permanentă legătură cu primarul Sucevei, precum și cu reprezentanții locuitorilor cartierului Ițcani pe această problemă încă din 2009. “Proiectul inițial depus în 04.11.2009 a fost votat și a devenit Lege în 2010, însă întrucât datele de identificare a terenurilor ce urmau a fi transferate au fost consemnate eronat, s-a depus acest nou proiect de lege, 90/2011, având ca scop modificarea anexei inițiale”, explică Sanda Ardeleanu. Reamintim că deputatul PSD de Suceava, Ioan Stan, susținea, în urmă cu un an de zile, că municipalitatea suceveană era cât pe ce să piardă 15 hectare de teren necesar pentru un complex sportiv și un cimitir, în condițiile în care la o inițiativă legislativă a unor parlamentari PDL pentru transferul acestei suprafețe de la Stațiunea de Cercetări Agricole la municipiul Suceava au fost înscrise greșit parcelele. Stan arăta la vremea respectivă că el a refăcut proiectul pentru ca municipalitatea să beneficieze de acest teren. „Da-că era după cât de atenți sunt cei din PDL, municipiul Suceava nu mai primea acest teren și nu avea unde face complexul sportiv și nici unde să amenajeze un cimitir”, a spus Stan. El a ținut să evidențieze atunci că, în timp ce PDL face o discriminare flagrantă în ceea ce privește alocările de fonduri localităților cu primari PSD, parlamentarii PSD acționează în favoarea cetățenilor, indiferent de culoarea politică a primarului. Parlamentarul dădea ca exemplu Colegiul 5 din județul Suceava unde din 14 localități, din care 11 cu primari PSD și trei cu primari PDL, primarii PSD au primit, în baza OG 7/2006, în total, o sumă de 80 de ori mai mică decât cei din PDL pentru aducțiuni de apă, stații de epurare și rețele de canalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: