Un foc de armă și 19.470 de pachete de țigări

În ziua de 12.10.2011, ora 4.20, operatorul de pe camera de termoviziune din cadrul Sectorului P.F. Vicov a observat mai multe persoane și un mijloc de transport în apropierea liniei de frontieră.
 

Imediat, s-a declanșat o acțiune specifică, în vederea reținerii persoanelor suspecte. Conform legii, polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză și deoarece aceștia nu s-au supus, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical, reușindu-se reținerea a doi cetățeni români, Ionel S. și Dumitru Ovidiu C., ambii în vârstă de 18 ani, domiciliați în județul Suceava, precum și a camionetei, marca „Mitsubishi”, aflate în zonă. Deoarece în mijlocul de transport erau țigări de contrabandă, s-a luat măsura conducerii persoanelor și a mașinii la sediul Sectorului P.F. Vicov, unde, în urma inventarierii, a fost descoperită cantitatea de 19.470 pachete de țigări, marca „Viceroy”, de proveniență ucraineană. În cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 136.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar camioneta, în valoare de aproximativ 8.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul S.P.F. Vicov. În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată, au fost informate și autoritățile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului și documentarea întregii activități infracționale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: