PSD Suceava 2020

Astăzi, de Ziua Mondială a Vederii

„Să acționăm împreună pentru a preveni orbirea”

Astăzi este Ziua Mondială a Vederii, prilej cu care mediii specialiști în domeniu ne atrag atenția asupra problemelor asociate cu pierderea vederii cu care se confruntă lumea în prezent. De altfel, sloganul acestei zile este “Să acționăm împreună pentru a preveni orbirea!”
 

Statistici elaborate cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii relevă că 80% din bolile oculare care amenință vederea pot fi evitate sau tratate. În prezent, în lume 284 milioane de oameni au vederea pierdută, alte 39 milioane sunt orbi, iar 245 milioane au vedere foarte scăzută. Aproape 90% din populația cu vedere scăzută trăiește în țări în curs de dezvoltare. Potrivit medicului oftalomolg Cristina David, de la Clinica NovaOptic, „la nivel global, viciile de refracție necorectate reprezintă principala cauză de vedere slabă, iar în țările cu un nivel de trai mediu sau scăzut, cataracta rămâne principala cauză a pierderii vederii”. În ultimii 20 de ani, însă, ca urmare a acțiunile eficiente realizate de Organizația Mondială a Sănătății, numărul persoanelor care suferă de deficiențe de vedere cauzate de boli infecțioase (trachomul, oncocercoza) s-a redus substanțial. De ziua mondială a vederii, sunt monitorizate anumite afecțiuni ale ochiului, precum cataracta, viciile de refracție, glaucomul, retinopatia diabetică, trachomul, degenerescența maculară legată de vârstă, afecțiuni aflate permanent în atenția specialiștilor Clincii Novaoptic. Ziua Mondială a Vederii pledează în fiecare an pentru o vedere sănătoasă, fiind organizată sub egida Programului Mondial Vision2020 al Organizației Mondiale a Sănătății, care are ca obiectiv eradicarea orbirii de cauze tratabile până în anul 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: