Încă opt localități vor avea canalizare

140 de kilometri de rețea de canalizare și șase stații de epurare vor fi construite în opt localități din județul Suceava, a anunțat miercuri șeful administrației județene, Gheorghe Flutur.
 

El a precizat că pentru aceste investiții, de care vor beneficia comunele Adâncata, Iacobeni, Șcheia, Liteni, Moara, Poieni Solca, Șaru Dornei și orașul Salcea, se alocă, prin Fondul de Mediu, 9 milioane de euro. Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, proiectul se adresează unui număr de 25.000 de locuitori, numai în comuna Șcheia urmând să fie construite rețele de canalizare pe o lungime de 32 de kilometri. El a mai spus că săptămâna viitoare va fi organizată licitația pentru desemnarea firmei care va executa lucrări de introducere de rețele de apă și canalizare în 13 localități din județ prin Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii, valoarea investiției fiind de 20 de milioane de euro. În județul Suceava se află în derulare un proiect în valoare de 120 de milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din cinci zone, beneficiari fiind peste 150.000 de persoane. „Ne concentrăm acum să mărim gradul de conectare a populației la rețele de apă și canalizare, în general la utilități”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: