Pentru cei mai mulți suceveni

Compensare de 40% din valoarea facturii la încălzire

> Față de anul trecut, suplimentul este de 1340 de cereri, acesta datorându-se creșterii plafonului maxim al venitului pe membru de familie
 

Cererile pentru sprijinul financiar la încălzire vor fi centralizate până la 1 noiembrie, la asociațiile de proprietari ajungând 5300 de formulare pentru abonații sistemului centralizat. De la sediul Primăriei din Suceava pot fi ridicate 600 de cereri pentru posesorii de centrale termice individuale pe gaze naturale, iar la Primăria din Burdujeni sunt disponibile 120 de formulare pentru familiile sau persoanele singure care se încălzesc cu combustibili solizi. Față de anul trecut suplimentul este de 1340 de cereri, acesta datorându-se creșterii plafonului maxim al venitului pe membru de familie de la 625 lei la 786 de lei sau la 1082 de lei în cazul unei persoane singure. Șeful municipalității, Ion Lungu, face apel la suceveni să completeze cât mai repede respectivele formulare, întrucât banii cu titlu de compensație acordați de la bugetul de stat contează foarte mult în economia Termica. „Sperăm ca aceste cereri să fie adunate cât mai rapid, pentru a putea asigura o ritmicitate a desfășurării activității la Termica, în ceea ce privește continuarea aprovizionării cu cărbune și furnizarea apei calde și încălzirii”, reliefează ocupantul fotoliului din Areni, menționând că cei mai mulți suceveni vor beneficia de o compensare de 40% din valoarea facturii la încălzire, corespunzătoare unui venit de până la 480 de lei pe membru de familie. În această iarnă primesc sprijin la încălzirea cu agent termic în sistem centralizat proprietarii cu un venit maxim net pe membru de familie de până la 786 de lei sau de cel mult 1082 de lei, în cazul unei persoane singure. La încălzi-rea cu gaze naturale sau cu lemne, venitul maxim net pe membru de familie nu trebuie să depășească 615 lei. Pentru verificarea exactității datelor, lucrătorii serviciului specializat al executivului municipal vor face anchete sociale aleatorii la cel puțin 60% dintre beneficiari.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI