Printr-un proiect desfășurat de Universitatea Suceava, în parteneriat cu Prefectura Suceava

Circa 40 de persoane se vor perfecționa pentru a deveni mai eficiente

Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică Suceava desfășoară în parteneriat cu Prefectura Suceava un proiect de dezvoltare a resurselor umane, prin care circa 40 de funcționari publici și personal contractual din administrația publică locală și de la instituții deconcentrate din județ se vor perfecționa pentru a deveni mai eficienți în administrație.
 

“Resursa umană reprezintă cel mai important capitol organizațional, nu putem face administrație dacă nu avem performanțe, dacă nu avem rezultate bune. Administrația nu se poate face decât cu personal bine pregătit care să răspundă cerințelor mereu în schimbare ale societății, pentru a putea rezolva problemele cetățeanului”, a declarat subprefectul Angela Zarojanu, asistent de cercetare și monitorizare a activității din cadrul proiectului. Proiectul “Dezvoltarea resurselor umane și îmbunătățirea eficacității organizaționale în cadrul Administrației Publice din județul Suceava” (DRUAP) va consta în dezvoltarea unor activități de formare și cercetare menite să îmbunătățească și să modernizeze administrația publică din județ. Potrivit prodecanului facultății, prof. dr. Gabriela Prelipcean, activitatea proiectului va cuprinde 5 cursuri de formare, traineri fiind profesori ai facultății, toate cursurile fiind „surse de inspirație” pentru viitorii cursanți. Proiectul se adresează unui grup țintă format din funcționari publici, care pot avea funcții de conducere și de execuție, precum și personal contractual de la nivelul Consiliului Județean Suceava, al consiliilor locale din județ, de la instituții deconcentrate precum IPJ, ISU, AJOFM etc. Aceștia vor fi implicați atât în activități de pregătire și perfecționare profesională, cât și în activitate de cercetare privind resursele umane și managementul politicilor publice. Managerul cu resursele umane Alunica Morariu a precizat că fiecare dintre participanții în proiect va urma toate cursurile, iar la finalul modulului de perfecționare va primi un certificat de absolvire și o foaie matricolă cu calificativele obținute. Proiectul se află acum în faza recrutării și selecției participanților la proiect (grupul țintă), care trebuie să-și depună dosarele de candidatură la sediul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică unde se vor desfășura cursurile și alte activități din proiect. „Selecția se va face în funcție de deficitul de formare al fiecăruia, dar va depinde și de atribuțiile pe care persoana respectivă le are în instituția în care lucrează”, a spus Alunica Morariu. Proiectul este finanțat, în cea mai mare parte, din Fondul Social European, prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, care asigură peste 730.000 lei, facultatea menționată asigurând o cofinanțare de peste 17.000 lei. Important este că pentru cursanți totul se desfășoară gratuit, putând fi decontate cheltuielile cu naveta, cazarea și masa, acolo unde este cazul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: