Bani pentru aeroport și încă două rute ocolitoare

Modernizarea Aeroportului Suceava, construcția unei stații intermodale la Suceava și rutele ocolitoare pentru municipiile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei sunt incluse în proiectele Programului Operațional Sectorial Transporturi (POST) potrivit site-ului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
 

Astfel, potrivit sursei citate, în POST 2007-2013, este prevăzută finanțarea modernizării Aeroportului Suceava cu fonduri europene de 30,1 milioane de euro, ceea ce reprezintă 69 % din valoarea totală a investiției. Totodată, prin POST 2007-2013 este prevăzută construcția de terminale intermodale în Brașov, Timișoara, Suceava și București, valoarea totală a fondurilor alocate de UE fiind de 18 milioane de euro, ceea ce reprezintă o cofinanțare de 71 la sută din întreaga valoare a proiectului. Totodată, în domeniul rutier sunt prevăzute finanțarea proiectelor pregătitoare pentru variantele ocolitoare ale municipiilor Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. Astfel, prin POST 2007-2013 se asigură din partea Uniunii Europene cofinanțare de 69 la sută, reprezentând 2,34 milioane de euro pentru documentația necesară variantelor ocolitoare ale orașelor Pașcani, Roman, Roșiorii de Vede, Târgoviște, Titu, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: