Până acum

Cereri de subvenție pentru 1000 ha lucrate în regim ecologic

Directorul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Județean Suceava, Angela Coroleucă, informează că, până pe 17 octombrie 2011, inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.
 

„Pentru a evita aglomerația din ultimele zile, rugăm fermierii suceveni să se prezinte din timp, în vederea depunerii solicitărilor”, precizează Coroleucă, menționând că până în prezent s-au adunat până la 150 de dosare, aferente unei suprafețe de 1000 ha. Potrivit HG nr. 759/2010, ajutorul specific se acordă pentru exploatațiile din producția vegetală și animalieră care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică și se află în perioada de trecere, numită conversie. Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, precum și persoane juridice înregistrate în fiecare an în sistemul de agricultură ecologică. Solicitanții trebuie să dețină contract încheiat cu un organism de inspecție și certificare; document justificativ de confirmare a conversiei; să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau bugetul local; suprafața agricolă în folosință să fie de cel puțin 0,30 de hectare și să rămână în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de 5 ani. Beneficiarii ajutorului specific pot depune o singură cerere de solicitare a ajutorului specific, fie pentru o exploatație din producția vegetală, una dintre speciile din producția animalieră, fie doar pentru o exploatație din apicultură. Pentru acest tip de ajutor specific, România beneficiază de fonduri europene de 3 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Cuantumul plății anuale suplimentare pe exploatație se calculează de APIA, după finalizarea verificărilor, prin raportarea plafoanelor alocate la numărul de beneficiari eligibili, în limita plății anuale suplimentare maxime pe exploatație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: