Președintele CJ, Gheorghe Flutur:

„Suntem intrați în Uniunea Europeană doar cu numele”

Strategia de dezvoltare economică și socială a județului Suceava în perioada 2010-2020 trebuie să prevadă compatibilizarea structurilor administrației publice cu cele din Uniunea Europeană, consideră președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
 

„Noi avem un defazaj, suntem intrați în Uniunea Europeană doar cu numele. Foarte multe structuri încă nu sunt compatibile cu cele din UE”, opinează șeful executivului județean sucevean. Flutur a declarat că este necesar ca Strategia să fie bazată pe o politică de dezvoltare a regiunilor, care să facă posibilă atragerea mai facilă a fondurilor europene. „În baza strategiei generale se pot cere bani europeni, însă aceasta va fi completată de o strategie pe domenii de activitate, pentru că la Bruxelles nu este posibil să mergi cu generalități”, accentuează Flutur. Șeful administrației județene arată că, pe lângă aspectul menționat, Strategia de dezvoltare a județului va avea ca principale ținte creșterea nivelului de trai al populației, înființarea de locuri de muncă, dezvoltarea durabilă și conservarea mediului. Urmează, apoi, obiective specifice care urmăresc sporirea confortului populației, precum dezvoltarea infrastructurii de drumuri, apă și canalizare și a celei de colectare și de procesare a deșeurilor. Strategia de dezvoltare economică și socială a județului Suceava în perioada 2010-2020 este întocmită printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative, Axa prioritară 1, „Îmbunătățiri de structură și proces ale managementului ciclului de politici publice”, Domeniul 1.1, “Îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor la nivel politico-administrativ”, Cererea de proiecte nr. 4/2009, “Strategii de dezvoltare locală”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: