Bani de la stat pentru bunăstarea păsărilor și porcilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava reamintește potențialilor beneficiari că 15 octombrie 2011 este data limită pentru depunerea cererilor inițiale anuale pentru ajutorul de stat privind realizarea angajamentelor asumate voluntar în favoarea bunăstării păsărilor, respectiv a bunăstării și protecției porcinelor.
 

Directorul executiv Angela Coroleucă informează că solicitările inițiale anuale se depun la Centrul Județean al APIA, beneficiarii ajutorului de stat fiind producătorii agricoli, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008, privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale. De asemenea, pot înainta dosare grupurile de producători sau organizațiile de producători recunoscute, care dețin, cresc sau exploatează păsări, respectiv porcine, individual sau în forme de asociere, conform legislației în vigoare, în scopul obținerii producției agricole. Solicitanții trebuie să solicite ajutorul de stat înainte de începerea desfășurării activității, în baza cererii inițiale anuale; să își asume voluntar angajamentul ferm pentru utilizarea măsurilor tehnologice care asigură bunăstarea păsărilor, bunăstarea și protecția porcinelor, după caz, și să facă parte din forme asociative legal constituite, grupuri de producători recunoscute de stat, asociații economice sau cooperative de producție și valorificare, sau să fie membri ai altor organizații profesionale. Totodată, potențialii beneficiari vor deține autorizație sanitară veterinară și vor fi înregistrați în Registrul Agricol sau Registrul Național al Exploatațiilor al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, deținând un cod de exploatație, respectând ordinele ANSVSA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: