Și cei fără niciun venit vor ajutoare alimentare europene

Europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a fost interpelată, sâmbătă, la Suceava, de o femeie din cadrul organizației PSD Fălticeni, care i-a cerut să facă demersuri pentru ca în programul de ajutor alimentar al Uniunii Europene să fie incluse și persoanele fără niciun fel de venit.
 

 Vorbind în cadrul unei întâlniri a femeilor din organizațiile sucevene ale PSD și PNL, care s-a desfășurat ulterior unei campanii de măsurare a glicemiei sucevenilor din cartierele Burdujeni și Ițcani ale municipiului reședință de județ, femeia i-a spus Dacianei Sârbu că programul de ajutor alimentar cuprinde în prezent doar pensionarii cu venituri mici, beneficiarii de ajutor social, șomerii și persoanele cu handicap grav și accentuat, dar nu include și persoanele care nu au niciun fel de venit. „Persoanele care nu au niciun fel de venit nu se regăsesc pe listele Primăriei și au venit la noi și au cerut sprijin să fie incluși pe liste. Pentru ei înseamnă foarte mult câteva kilograme de zahăr și pachete cu macaroane”, a mai spus aceasta. Respectiva doamnă le-a cerut celor doi europarlamentari prezenți la dezbatere, Daciana Sârbu și Cătălin Ivan, să încerce să facă un amendament astfel încât să fie incluse și persoanele fără niciun fel de venit, aceasta apreciind că cei care au gândit programul nu au luat în calcul posibilitatea existenței și a unei categorii de persoane fără venituri. Ea le-a spus că, din păcate, în România se înregistrează din ce în ce mai multe persoane care nu au niciun fel de venituri. Daciana Sârbu i-a răspuns femeii că va încerca să găsească o soluție și pentru aceste categorii de cetățeni, dar a subliniat că problema este dacă acest program va continua. „Există state care se opun continuării acestui program, dar vom ține cont de sugestie”, a spus europarlamentarul PSD. În anul 2011 fiecare beneficiar al acestui program de sprijin alimentar al UE are alocate 13 kilograme de făină, șase kilograme de mălai, opt pungi de 0,4 kilograme paste făinoase, 12 pachete biscuiți, un kilogram de zahăr și două pachete de lapte praf a câte 0,5 kilograme punga.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: