La deschiderea noului an academic

Rectorul Adrian Graur invită studenții să se implice „la maximum” în viața școlii

„Doresc să vă mulțumesc că ați ales Universitatea «Ștefan cel Mare» pentru formarea voastră viitoare, pentru viața activă pe care urmează să o desfășurați fie la studii de licență, fie la masterat sau doctorat”, s-a adresat ieri rectorul universității Suceava, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur studenților din anul I care au umplut până la refuz aula din corpul istoric. Dar nu înainte de a comenta, la adresa spațiului neîncăpător, că „va trebui să intensificăm eforturile pentru finalizarea Campusului II, unde vom avea o sală polivalentă cu 4500 de locuri și veți încăpea toți”.
 

Adrian GRAUR

Precizând că mai are „6 luni de mandat din cele două legislaturi”, rectorul universității a făcut o trecere în revistă a programelor de studii de la licență, masterat și doctorat, a realizat o prezentare a bazei materiale, pe care o consideră atractivă, precum și a posibilităților de recreare oferite de instituția suceveană de învățământ superior. Rectorul Adrian Graur a precizat că Universitatea oferă 65 de programe de studii la domeniul de licență, 55 la studii de masterat și 14 la doctorat din cele 42 care pot fi acoperite în România în momentul de față. Referindu-se la Campusul I, care a crescut de la 19.000 mp, suprafață construită, cât era în 2004, la 60.000 mp în prezent, a spus că „există un raport anormal între spațiul verde și cel construit, de aceea e imposibil să mai construim” și că, probabil, în viitor, vor fi dărâmate două clădiri pentru a se îmbunătăți acest raport. „Clasificarea este o făcătură” Prof. univ. dr. ing. Adrian Graur s-a referit și la modul în care a fost clasificată universitatea în categoria „universităților centrate pe educație”, pe care-l consideră „o făcătură”, fapt pentru care a depus la Curtea de Apel Suceava o cerere de suspendare provizorie a Ordinului Ministrului nr. 5262, privind clasificarea universităților din România, până la soluționarea definitivă și irevocabilă a acțiunii în anulare a ordinului respectiv. „Clasificarea este o făcătură, metodologia după care s-a realizat a fost făcută publică după ce s-a realizat clasificarea, sunt vicii enorme în procedura de clasificare. Nu e posibil să stabilești metodologia clasificării pe baza unor indicatori intensivi alături de indicatori extensivi; un asemenea amalgam a fost de natură să avantajeze net universitățile mari. Este un viciu grav modul de grupare al universităților”, a declarat rectorul Adrian Graur. În altă ordine de idei, el a promis studenților prezenți la deschiderea anului academic că anul acesta, față de anii trecuți, când organizarea Balului Bobocilor a fost lăsată „la voia unor organizații mai mult sau mai puțin studențești”, rectoratul se va implica în organizarea acestuia, astfel că va fi o manifestare 100% studențească. La final, rectorul Adrian Graur a adresat mai multe invitații studenților prezenți la deschiderea noului an universitar: „Invitația mea este pentru implicarea în viața școlii, la o strânsă colaborare cu cei care au misiunea didactică, fiindcă de calitatea dvs. ca studenți depinde și calitatea corpului didactic pe care-l avem. Vă invit să vă implicați la maximum în viața școlii și să vă bucurați de tot ce vă oferă Universitatea Suceava. Vă invit să nu uitați Alma Mater care v-a format, indiferent că veți pleca spre apusul României, apusul Europei, SUA sau Australia”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: