Lista necurățeniei și îmbolnăvirilor depistate la triajul epidemiologic al elevilor

Păduchi, râie și amigdalită !

Triajul epidemiologic realizat la începutul acestui an școlar în școli din județ de către Direcția de Sănătate Publică Suceava arată că unii elevi stau în continuare prost cu igiena corporală, 243 de școlari fiind depistați cu păduchi, alți 27 cu râie, majoritatea lor fiind din mediul rural.
 

Elevii cu pediculoză au fost deparazitați, iar pentru persoanele din anturajul lor DSP a recomandat decontaminarea. La un al doilea control, însă, 30 de copii nu scăpaseră de păduchi și 5 de râie. Potrivit directorului adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, în timpul controlului au fost verificați 99.152 de preșcolari și elevi din 701 grădinițe, școli generale, licee și unități speciale, 1.400 fiind depistați cu diferite boli contagioase, din care 722 aveau angină (amigdalită). În afară de copiii depistați cu păduchi și râie, 269 de copii prezentau diferite micoze, alți 208 având boli infecțioase, precum hepatită și oreion. Comparativ cu anul anterior, statisticile DSP arată un nivel asemănător al bolilor infecțioase, din cei 96.000 de preșcolari și elevi verificați anul trecut 694 fiind depistați cu angină, 347 cu păduchi și 24 cu râie. Tratamentul copiilor depistați cu angină cu streptococ, râie și păduchi a fost asigurat de Direcția de Sănătate Publică, medicația fiind ridicată de la sediul instituției de către medicii de familie și cei din rețeaua școlară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: