Remember

Marcel Gherine, unul dintre marii goleadori ai Sucevei

Unul dintre cei mai talentați jucători care au evoluat în anii ’70 la Suceava a fost, și mai este încă, Marcel Gherine. Fotbalistul s-a născut la Iași, pe 5 octombrie 1950, și a jucat de-a lungul anilor la echipe precum Nicolina Iași, Penicilina Iași, Poli Iași, CSM Suceava, Victoria Carei, Chimia Tășnad, Olimpia Satu Mare, ASA Câmpulung Moldovenesc, Minerul Gura Humorului.
 

Stadion „Areni” 1973

CSM Suceava – Gloria Buzău Marcel Gherine nr. 8

Marcel Gherine a fost jucătorul formației fanion a orașului Suceava în perioada 1972-1975, fiind coleg de echipă cu Petcu, Sidac, Gabi Nicola, Căldăruș, Crăciunescu, Dumitru Nicolae, Selymessi, Mirăuță, Firițeanu, Eftimescu, Calinin, Gălățeanu, Iosep, Suciu, Enache, Boghiu. „Cei mai frumoși ani ai vieții mele au fost cei în care am jucat fotbal. Deși am evoluat pe post de mijlocaș (half), cu numărul 8 pe tricou, mi-a plăcut întotdeauna golul și am înscris de multe ori. Am marcat o „dublă” în meciul CSM Suceava – FCM Galați, scor 2-0, două goluri în partida CSM Suceava – SC Bacău, scor 2-1 și un hattrick în disputa CSM Suceava – Bucovina Cernăuți, scor 4-3. Cel mai frumos gol din cariera mea a fost cel marcat în partida CSM Suceava – CSU Galați, un lob de la 35 de metri peste legendarul portar Hagioglu, formația oaspete fiind pregătită pe atunci de vestitul Titi Teașcă. Oricum, una dintre cele mai puternice echipe la care am avut șansa să joc a fost Poli Iași. I-am avut coechipieri pe Iordache, Romilă I, Romilă II, Pal, Simionaș, Mărdărescu II, Inze IV, Lupulescu, Cuperman, Moldoveanu I. Am avut la un moment dat o oportunitate unică, cea de a evolua la Ascoli în Italia, gruparea din peninsulă oferindu-mi un contract. Bineînțeles că nu s-a putut face absolut nimic pe vremea vechiului regim. Am jucat, totuși, în naționala B a României la Tîrnovo în Bulgaria unde am pierdut cu 2-1, golul nostru fiind înscris de mine. Trebuie să menționez faptul că mi-a plăcut fotbalul și l-am iubit. Am jucat întotdeauna pentru public, pentru că pe vremuri nu se miza așa de mult pe bani, conta mai mult spectacolul sportiv. În anii din urmă te furnica pielea când intrai pe Stadionul «Areni» care era arhiplin. Și acum îmi aduc aminte de atmosfera extraordinară de la meciul CSM Suceava – Gloria Buzău din 1973, când în tribune erau 12.000 de spectatori. Am avut antrenori buni la Suceava, colegi deosebiți de echipă pentru care am avut și am tot respectul și am încercat întotdeauna să-mi fac datoria oriunde am jucat, poate și de aceea am fost iubit de public. Dintre coechipierii mei, cei mai buni prieteni mi-au fost Peniță Moldoveanu și Laurențiu Constantin”, a rememorat anii de glorie fostul goleador, Marcel Gherine.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: