În ciuda crizei

În Suceava continuă să se construiască hipermarketuri

> În această toamnă, Lidl România va inaugura un complex comercial la capătul bulevardului George Enescu și a obținut documentația de urbanism pentru construirea altuia, de peste 42,5 milioane de euro, în cartierul Burdujeni
 

În ciuda crizei economice și a puterii de cumpărare în continuă scădere, în municipiul Suceava hipermarketurile nu dau înapoi. Zilele acestea, în CL a fost aprobat Planul urbanistic zonal și regulamentul de urbanism aferent solicitate de Lidl România în vederea construirii unui complex comercial, a amenajării a 98 de locuri de parcare și a 711 mp de spații verzi, la intersecția străzilor Eroilor și Cuza Vodă din cartierul Burdujeni. Noile obiective vor fi materializate pe un teren proprietate privată în suprafață de 6231 mp, clădirea urmând a avea doar un parter înalt de 9 metri, pentru care municipalitatea va asigura racordarea la utilitățile din zonă. De asemenea, Primăria vine cu 280 mp pe care se vor amenaja accesul pietonal și accesul rutier la viitorul centru comercial. Potrivit studiului de fezabilitate, investiția Lidl România este una majoră, respectiv de peste 42,5 milioane de euro. „Este vorba despre o capacitate pe care intenționează să o dezvolte Lidl în cartierul Cuza Vodă din Burdujeni. Este un lucru bun din momentul în care se fac investiții, se creează locuri de muncă și vin niște bani la bugetul local”, declară primarul Ion Lungu. De precizat este că, în această toamnă, Lidl România va mai da în funcțiune un complex comercial în reședința de județ, acesta fiind construit la capătul bulevardului George Enescu. Municipiul Suceava are, la această dată, cel puțin 6 hipermarketuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: