Catastrofă preîntâmpinată la biserica penticostală „Betel” din Dumbrăveni

Duminică, ora 19. Dispeceratul SVSU Dumbrăveni este anunțat de izbucnirea unui incendiu la centrala termică a bisericii penticostale „Betel” din Dumbrăveni, pe timpul serviciului religios.
 

Primarul Ioan Pavăl, președintele CLSU Dumbrăveni ordonă deplasarea SVSU la intervenție și solicită sprijin din partea I.S.U. Suceava. Edilul-șef anunță rănirea unui număr de patru enoriași pe timpul evacuării din clădire, un accident rutier în parcarea obiectivului, flăcări la un autoturism, blocarea unui număr de trei persoane la subsolul clădirii. Imediat, la fața locului, sunt trimise și efective ale ISU „Bucovina” Suceava… …care, din fericire, nu au participat decât la un exercițiu tactic cu tema „Activitatea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Dumbrăveni, al Centrului operativ cu activitate temporară, al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență și al conducerii locașului de cult pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de un incendiu pe timpul serviciului religios la Biserica Penticostală „Betel” din Dumbrăveni. Misiunea a avut ca principale obiective punerea în aplicare a documentelor operative specifice de monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență și organizarea acțiunilor de intervenție, pentru evacuarea enoriașilor, limitarea, localizarea, lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de incendiu în obiectiv. „Astfel de activități, executate periodic de către comitetele locale pentru situații de urgență, duc la perfecționarea deprinderilor participanților pentru organizarea, conducerea și executarea intervenției operative în situații de urgență, cu implicații directe în promptitudinea și operativitatea misiunilor ce au drept scop salvarea de vieți omenești și limitarea pagubelor materiale, în eventualitatea producerii unor situații de urgență reale”, se arată într-un comunicat al ISU „Bucovina” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: