Suceava

Tăieri de arbori în Parcul „Areni”

Conducerea administrației locale sucevene respinge acuzele potrivit cărora în Parcul „Areni”, aflat în plină reabilitare, mai mulți arbori ar fi marcați și doborâți în mod nejustificat. Primarul Ion Lungu susține că reclamațiile nu ar fi întemeiate, marcați fiind doar arborii periculoși și cei care încurcă lărgirea aleilor.
 

De altfel, numărul acestora, spune el, este mic, edilul-șef având parte de un tratament similar și pe timpul modernizării Parcului central, perioadă în care spune că primea anonime prin care era categorisit drept „criminal ecologic”. „În Parcul central, atunci când s-a făcut reabilitarea, primeam scrisori anonime în care eram amenințat și eram făcut criminal, pentru că, spuneau acestea, tăiam nejustificat copacii. Există oameni de specialitate care analizează și marchează arborii care, din diferite motive, trebuie tăiați. Aleile vor fi lărgite și, probabil, este nevoie și de înlăturarea vegetației arboricole”, relevă șeful municipalității Ion Lungu, menționând că în parcul de pe strada Universității au loc și „toaletări”, toate intervențiile având avizul instituțiilor de mediu și a celor silvice. Contractul de finanțare pentru reabilitarea Parcului „Areni” este semnat cu Administrația Fondului pentru Mediu și are valoarea de 1,48 milioane de lei, reprezentând 92,4% din total cheltuieli. Printre altele, proiectul prevede amenajarea de spații verzi, împrejmuirea cu garduri vii, achiziționarea și plantarea a 1079 de arbori și arbuști, amenajarea de alei ecologice, montarea de instalații de irigat, schimbarea sistemului de iluminat, amplasarea a 78 de bănci, dotarea cu 38 de coșuri de gunoi și amplasarea a 6 toalete ecologice. „La pachet” cu acest proiect intră și amenajarea unui nou parc la intersecția din Calea Obcinilor și Bulevardul 1 Decembrie 1918, pe spațiul în care tronează monumentul Unirii, proiectat de maestrul Nicolae Porumbescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: