La Universitatea „Ștefan cel Mare”

Noul an academic se deschide sub „semnul încrederii”

Peste 2000 de „boboci” în anul I și circa 10.000 de studenți din ceilalți ani vor deschide azi, oficial, noul an universitar, cu festivități organizate după un program propriu fiecăreia din cele 9 facultăți ale Universității „Ștefan cel Mare Suceava. Astfel, la ora 9, în aula din corpul A, rectorul Adrian Graur va avea o întâlnire cu bobocii, la ora 10 vor fi ceremonii de deschidere pentru studenții de la Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, în aula din corpul A, de la Silvicultură și Științe Economice și Administrație Publică în Corpul E; de la ora 12 va fi deschiderea pentru Educație Fizică și Sport (Corp A), Inginerie Mecanică și Mecatronică (Corp B). La ora 13, în aula din corpul A, se vor întâlni cei de la Istorie Geografie, și, de la 14, studenții de la Litere și Științe ale comunicării, iar în Corpul B, studenții de la Științe ale Educației.
 

„Universitatea «Ștefan cel Mare» Suceava deschide noul an universitar sub semnul încrederii în posibilitățile de dezvoltare prin asumarea misiunii de cercetare și educație în domenii de cunoaștere diverse (științe socio-umane, științe tehnice și inginerești, științe economice, științe ale naturii) promovate prin programele de studii”, declară rectorul Adrian Graur. Pentru toți cei care vor studia, vor preda sau vor cerceta la Universitatea Suceava și acest nou an academic aduce noutăți în ce privește studiul, unele fiind legate de structura universității. La nivel structural, la Universitatea „Ștefan cel Mare” s-a desfășurat un proces de reorganizare pe departamente, ca unități academice funcționale care asigură activitățile didactice și de cercetare din unul sau mai multe domenii de specialitate. Astfel, Senatul universității a aprobat un număr de 15 departamente, în cadrul celor 9 facultăți, alegerile pentru directorii de departamente având loc vineri, 30 septembrie 2011. Se lansează azi Radio USV, o platformă de comunicare pentru studenți și profesori O altă noutate este lansarea, tot azi, a Radio USV, postul de radio online al Universității „Ștefan cel Mare”, și a unei platforme de comunicare online dedicată atât studenților, cât și profesorilor. Acesta poate fi ascultat pe www.radio.usv.ro, echipa redacțională de bază a postului fiind formată din 8 studenți, care provin de la diverse specializări din cadrul Universității. „Lista colaboratorilor rămâne deschisă tuturor studenților, deși oferta se adresează cu precădere celor de la Comunicare și Relații Publice”, a precizat Alina Mihăescu, redactorul-șef al postului de radio. Potrivit acesteia, Radio USV are o grilă de programe completă, care conține producții proprii, dar și retrasmisii preluate de la Radio France Internationale (RFI), „un post de radio de notorietate, care, în urma emisiei experimentale a Radio USV, a fost de acord să-și asocieze numele cu postul nostru de radio”, iar pe plan local va fi o colaborare cu Radio Top, primul post de radio din Suceava. „De asemenea, ne bucurăm de experiența unor vechi oameni de radio care realizează emisiuni muzicale de nișă (jazz, blues, muzică electronică). Programele proprii ale Radio USV dezvoltă știri din educație și în mod special subiecte din interiorul Universității «Ștefan cel Mare». Transmitem în direct sau înregistrat cele mai importante evenimente marca USV”, a mai spus redactorul-șef. Grila de programe completă poate fi de asemenea găsită pe site-ul postului de radio. Ciclul studiilor universitare de licență propune în noul an academic 49 de specializări, în ciclul studiilor universitare de masterat fiind 43 de programe de studiu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI