La Muzeul de Științele Naturii

„Mesaje în piatră”

Expoziția „Mesaje în piatră – rezervația fosiliferă Chiuzbaia” va fi deschisă la Muzeul de Științele Naturii Suceava de marți, 4 octombrie, până pe 31 octombrie, fiind considerată de organizatori „o acțiune cultural-educativă pentru toate categoriile de vizitatori”, în special pentru tineri.
 

„Scopul expoziției constă în valorificarea patrimoniului muzeal, educația publicului vizitator în vederea conservării și protejării mediului din rezervațiile geologice din județul Suceava și din țară. Materialul prezentat în expoziție aparține Colecției de Paleontologie a Muzeului de Științele Naturii din Suceava și este format din fragmente de roci ce conțin impresiuni foliare (amprente de frunze) care au existat în Neozoic (Terțiar) pe teritoriul localității Chiuzbaia, județul Maramureș, la poalele Muntelui Ignis”. Aceste „mărturii în piatră constituie o importantă bază în cercetarea florei actuale”, au precizat organizatorii. În afară de exponate, ni se atrage atenția asupra expunerii grafice a conținutului științific referitor la obiectul de studiu al paleontologiei, date despre rezervația fosiliferă Chiuzbaia, precum și despre resturile fosile descoperite în aceasta zonă. Vernisajul este marțea viitoare, de la ora 12. Expoziția va putea fi vizitată săptămânal, de marți până duminică, între orele 10 și 18.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI