Daciana Sârbu testează glicemia. Alexandru Băișanu testează memoria

Europarlamentarii PSD Daciana Sârbu și Cătălin Ivan, împreună cu liderul TSD, deputatul Nicu Bănicioiu, au fost prezenți sâmbătă, la Suceava, unde au participat la o acțiune de testare gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale ale sucevenilor din cartierele Ițcani și Burdujeni.
 

Reamintim că acțiunea de prevenire a bolilor generate de nutriție, inițiată de europarlamentarul Daciana Sârbu, în cooperare cu Asociația „Școală pentru Sănătate” – grupul socialist din PE și TSD, a fost începută, în 18 septembrie, în municipiul Suceava și în orașul Gura Humorului, cu testarea gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale. Sâmbătă la Suceava au fost distribuite locuitorilor materiale informative privind necesitatea testării periodice a glicemiei și a tensiunii arteriale. În aceeași zi, în cadrul unei întâlniri cu femeile din organizațiile sucevene ale PSD și PNL, Daciana Sârbu a explicat că foarte mulți oameni au probleme serioase cu glicemia și că din acest motiv a venit la Suceava, pentru a face această acțiune de testare gratuită. Ea a arătat că un stat normal nu poate să prospere dacă nu investește în sănătate și consideră că acțiunea de testare gratuită a fost utilă pentru cei care au dorit să-și facă aceste analize. Europarlamentarul PSD a mai spus că acest proiect va continua în județul Suceava și în alte localități și a precizat că va iniția și alte acțiuni care vin în sprijinul cetățenilor. „Doresc să pot să am timp să facem cât mai multe, să sprijinim cât mai mulți oameni”, a mai spus Daciana Sârbu. Președintele PNL Suceava, Alexandru Băișanu, a arătat în cadrul întâlnirii că singurul program prin care românii au beneficiat de analize gratuite a fost inițiat de fostul ministrul liberal al sănătății, Eugen Nicolăescu. El a arătat că actualul guvern nu face nimic pentru oameni, pentru că are alte preocupări. „Actualul guvern e atât de preocupat cu furatul că nu mai are timp să se ocupe și de oameni”, a mai spus Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: