Control asupra transportului de material lemnos

Poliția din Vicovu de Sus a efectuat, zilele acestea, mai multe controale în trafic, în cadrul unei misiuni de depistare a materialului lemnos ilicit, precum și a infracțiunilor de gen.
 

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, pe 30.09. a.c., autocamionul condus de Marius M., de 29 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a fost oprit la ora 8.30, cu ocazia verificării încărcăturii constatându-se că șoferul transporta cantitatea de 11,35 mc cherestea rășinoase fără a poseda documente de proveniență și alte acte necesare, motiv pentru care a fost condus la sediul secției, pentru cercetări. În timpul verificărilor, la sediul de poliție a venit Corneliu R., din orașul Vicovu de Sus, care s-a prezentat un aviz de însoțire secundar al materialului lemnos pentru cantitatea de 11,76 mc cherestea rășinoase, motivând că transportul de cherestea din autocamion îi aparține și justifică proveniența prin acest aviz. S-a dispus inventarierea, confiscarea și predarea la Ocolul Silvic Marginea a cantității de 11,35 metri cubi cherestea și sancționarea conducătorului auto Marius M. cu amendă în sumă de 5.000 lei. Cheresteaua confiscată a fost evaluată de către lucrătorii O.S. Marginea la suma de aproximativ 5.000 lei. În cauză s-au întocmit acte premergătoare de cercetare penală față de Corneliu R., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” și ”uz de fals”, cauza urmând a fi soluționată procedural. La ora 16.30, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Vicovu de Jos au identificat, pe raza comunei Putna, un autocamion condus de Viorel B., de 39 de ani, din comuna Putna, cu ocazia verificării încărcăturii constatându-se că acesta transporta cantitatea de 6 mc lemn esență foioase, fără a poseda documente de proveniență și transport. S-a dispus inventarierea, confiscarea și predarea la Ocolul Silvic Putna a cantității de 6,03 metri cubi lemn foc (fag) și sancționarea conducătorului auto cu amendă în sumă de 2.000 lei. Materialul lemnos confiscat a fost evaluat de către lucrătorii O.S. Putna la suma de aproximativ 900 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI