Primăria Suceava umblă la „rezerve” și plătește subvenția către Termica

> Anul acesta bugetul local va contribui cu circa 10 milioane de lei la acoperirea diferenței dintre prețul real al gigacaloriei și tariful achitat efectiv de populație > În sezonul rece 2009-2010, subvenția s-a ridicat la 12,5 milioane de lei, fără acești bani societatea de termoficare neputând funcționa
 

Primaria Suceava

Deliberativul municipal sucevean a aprobat ieri, în ședință ordinară, virarea unei sume de bani în conturile societății de termoficare Termica. Aceasta provine din Fondul de rezervă al bugetului local și are scopul acoperirii unei părți din obligația municipalității către producătorul, furnizorul și distribuitorul de agent termic din Lunca Sucevei. Este vorba despre obligațiile financiare constând în subvenția la energia termică livrată pentru încălzirea populației, demersul având loc în baza Legii finanțelor publice locale, care prevede că sumele înscrise în Fondul de rezervă bugetară pot fi utilizate la finanțarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în cursul exercițiului bugetar. În cauză este suma de 1,5 milioane de lei care ia calea acoperirii diferenței dintre costul real de producere a gigacaloriei și tariful efectiv achitat de către consumatorii casnici. În prezent, populația plătește un tarif de referință de aproximativ 185 de lei pe gigalacalorie, adică unul la jumătatea costului de producție de la Termica, de circa 360 de lei pe gigacalorie. Diferența este acoperită prin fonduri de la bugetul local. „În iarna 2011-2012, vom da pentru subvenționarea diferenței de tarif la gigacalorie în jur de 100 de miliarde de lei vechi, la fel ca anul trecut. Termenele de plată sunt valabile începând cu luna decembrie, după ce se furnizează agentul termic pentru încălzire. Partea cea mai mare a plăților vine în prima parte a anului 2012, respectiv în ianuarie, februarie și martie”, explică primarul. Edilul-șef Ion Lungu a precizat că în sezonul rece 2009-2010 subvenția s-a ridicat la 12,5 milioane de lei, bani fără de care societatea de termoficare nu putea funcționa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI