Politicile șoselei de centură

> Nemulțumiți de valoarea despăgubirilor, foști proprietari au protestat ieri și au încercat să blocheze constructorul, însă au fost îndepărtați cu jandarmii
Consilierul județean PSD Ovidiu Milici i-a solicitat ieri președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, în plenul Consiliului Județean Suceava, să meargă și să discute cu localnicii din Șcheia, care sunt nemulțumiți de modul în care au fost expropriați. „Vă rog să detensionați situația de acolo pentru că au fost molestate femei și oameni în vârstă”, a spus Milici. El a precizat că atunci când au început lucrările la această șosea, șeful administrației județene era prezent în zonă, dar de când au apărut problemele legate de nemulțumirea localnicilor față de valoarea despăgubirilor, a evitat-o. „Am impresia că ați driblat foarte fin subiectul cu șoseaua de centură”, a spus Milici. El i-a atras atenția că la Șcheia au intrat utilajele pe Dealul Flămândului unde oamenii au protestat și că jandarmii au intrat cu forța pentru a îndepărta protestatarii.
 

Pe de altă parte, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că această problemă trebuie tratată constructiv și a subliniat că Suceava are nevoie de investiții și de infrastructură civilizată. El a arătat că statul de drept trebuie să funcționeze și că, din cauza „demagogiei politice”, de 6 luni nu s-a lucrat la șoseaua de centură și i-a cerut lui Milici să explice locuitorilor municipiului Suceava de ce nu se poate finaliza lucrarea. Flutur a mai spus că respectivele persoane au fost expropriate în baza legislației în vigoare și că dacă acestea nu sunt mulțumite de sumele primite se pot adresa instanței de judecată. „Avem o lege care trebuie respectată”, a spus președintele CJ Suceava. Flutur a mai declarat că ar fi trebuit ca oamenilor să li se explice mai mult procedurile în cazul exproprierilor și cum pot contesta valoarea despăgubirilor. El a subliniat că e mai mult o campanie electorală dusă de partidele din opoziție pe această temă. „E mai mult o dorință de a inflama decât de a construi”, a spus Gheorghe Flutur. Reamintim că prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a solicitat miercuri locuitorilor comunei Șcheia să nu continue blocarea lucrărilor la șoseaua de centură, arătând că aceasta este o investiție importantă pentru întreaga zonă și i-a atenționat că altfel riscă să fie cercetați penal. Popescu a declarat că, în prezent, tot culoarul șoselei de centură este expropriat și aparține statului român, iar foștii proprietari vor primi notificări din partea firmei de avocatură care se ocupă de exproprieri. Firma care construiește șoseaua de centură a municipiului Suceava a început, ieri dimineață, lucrările la tronsonul pentru care s-au făcut recent exproprieri, iar câteva zeci de foști proprietari de teren, care sunt nemulțumiți de valoarea despăgubirilor, au protestat și au încercat să blocheze constructorul. Dar au fost îndepărtați cu sprijinul jandarmilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: