În 2010 și 2011

Opt decese provocate de intervenții neautorizate la instalații electrice

Opt persoane au murit în 2010 și în 2011 din cauza unor accidente survenite prin intervenții neautorizate la instalațiile electrice, informează E.ON.
 

Anul trecut s-au înregistrat 6 accidente grave, soldate cu 4 decese, iar anul acesta au fost consemnate 4 incidente similare, soldate cu decesul a încă 4 persoane, astfel că reprezentanții companiei atrag din nou atenția asupra riscurilor de electrocutare, arsuri, incendii și explozii pe care le prezintă intervențiile neavizate și neautorizate în instalațiile de distribuție a energiei electrice. „Ne manifestăm îngrijorarea cu privire la intervențiile neavizate și neautorizate în instalațiile de distribuție a energiei electrice. Trebuie să fim conștienți că aceste instalații pot reprezenta un real pericol atunci când regulile de siguranță sunt încălcate. Este obligația civică a fiecăruia dintre noi să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru evitarea unor situații nedorite, care se pot produce în proximitatea instalațiilor electrice. Cu toții trebuie să ne preocupăm permanent de siguranța persoanelor care dintr-un motiv sau altul se află în vecinătatea instalațiilor de distribuție a energiei electrice”, a declarat directorul general al E.ON Moldova Distribuție, Sorin Sebastian Potânc. Pentru a preveni astfel de accidente grave, persoanele care sesizează tablouri electrice, posturi de transformare și firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, sunt rugate să semnaleze aceste situații la numărul de telefon 929, cu prefixul județului din care se face apelul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI