Din Bucegi, la Cetate

Seria de titluri despre acțiunea de ecologizare de sâmbăta trecută a generat numeroase reacții care, privite în ansamblu, ar putea fi așezate în două categorii: de susținere (a ideii, efortului, a unor acțiuni similare) și de îngrijorare. De teamă că ar fi fiind vorba despre un efort risipit, aproape inutil. Trecând de limitele județului, cineva îmi scria despre gunoiul întâlnit la sfârșitul acestei veri pe Bucegi. Îi mărturiseam că încă n-am ajuns acolo, dar întâmplarea făcu să primesc recent imaginile unor suceveni care se pozaseră lângă Babe și lângă Sfinx, surprinzând în albumul lor și PET-urile, și cutiile de conserve, și hârtiile mototolite.
 

L.D. CLEMENT

Într-o palidă contrapondere, povesteam experiența pe care am considerat-o cu adevărat uluitoare de a urca în premieră în acest an dealul Cetății Cisnădioara (la o zi după ce una dintre piesele lui Matei Vișniec fu reprezentată acolo, cu autorul „în sală”), pentru a constata, printre altele, că întreg locul era absolut curat, curat. Deși se părea că nu-l îngrijea nimeni (cheia Cetății se găsea acasă la o săsoaică trupeșă și vorbăreață; plăteai intrarea, îți dădea cheia și puteai fi singur-cuc în pădure și între ziduri…, așadar, liber să faci orice)! Dar câți din noi nu vor fi urcat însă în ultima vreme Dealul Cetății Sucevei, pentru a constata (cel puțin) că locul (unde se prevăd mari și interesante transformări) nu pare a fi destul prețuit nici de localnici, nici de turiști. Desigur, generalizările sunt improprii și, de aceea, vinovate. Însă când te împiedici în cale de numeroasele urme ale gunoiului civilizației, recunoști că acesta nu poartă semnătură. Este gunoi și atâta tot!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI