Deficit mare de personal la Universitate

Universitatea Suceava începe noul an academic cu deficit de personal. Dar nici nu-și poate permite să angajeze, în condițiile în care salariile sunt prea mici.
 

„În ce privește resursa umană, avem probleme cu retribuția acesteia, cu recrutarea personalului. Atunci când un absolvent de electronică sau calculatoare pleacă la orice firmă multinațională, privată, unde primește un salariu de 500-700 euro, e dificil să-l chemi în școala noastră unde primește 200 de euro. Resursa financiară îl determină să facă altă opțiune, iar universitatea are de pierdut, fiindcă nu putem aduce oameni de cea mai bună calitate”, a declarat rectorul Adrian Graur, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. El a spus că deficitul este de circa 300 persoane, în toate domeniile de la universitate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI