Eveniment unic în regiune, găzduit de Universitatea Suceava

Adunarea generală a rectorilor universităților francofone din Europa centrală și orientală

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava va găzdui Adunarea generală a rectorilor universităților francofone din Europa centrală și orientală, în perioada 7-8 octombrie, fiind confirmată prezența rectorilor din 60 de universități din Albania, Armenia, Bulgaria, Croația, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Turcia, Ucraina.
 

Potrivit rectorului Adrian Graur, manifestarea este organizată de către Comitetul de Pilotaj al Conferinței Rectorilor universităților membre ale Agenției universitare a Francofoniei în Europa centrală și orientală (CONFRECO), cu sprijinul Biroului pentru Europa centrală și orientală al Agenției universitare a Francofoniei (AUF), în colaborare cu universitatea suceveană. „Acest eveniment este primul de acest gen în regiune și va reprezenta punctul culminant al evoluției inițiativei de creare a unei Asociații internaționale a universităților francofone din Europa centrală și orientală (CONFRECO), având ca scop dezvoltarea de proiecte în beneficiul universităților membre”, a precizat rectorul Graur. Ziua de 7 octombrie va fi consacrată unei mese rotunde cu tema “Les universités de l’Europe centrale et orientale face à la modernisation sociétale”, manifestare dedicată celei de-a 50-a aniversări a Agenției universitare a Francofoniei. Sâmbătă, 8 octombrie, reprezentanții universităților vor putea candida pentru funcțiile de președinte, vicepreședinte și membri ai biroului director al noii Asociații. Procesul electoral se va desfășura prin vot secret.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI