La Concursul Internațional „Young People in European Forests”

Trei elevi de la Colegiul Silvic “Bucovina” reprezintă România în Polonia

Trei elevi ai Colegiului Silvic “Bucovina” din Câmpulung Moldovenesc reprezintă România la Concursul Internațional „Young People in European Forests”, din Polonia, care se desfășoară în perioada 27-30 septembrie, informează Inspectoratul Școlar Județean Suceava.
 

Cei trei sunt Oana Badale și Bogdan Turcu, ambii din clasa a XII-a, și Răzvan Aromânesei, din clasa a XI-a, toți promovând testul susținut la București, la etapa națională, organizat în luna mai de Regia Națională a Pădurilor. Elevii au fost îndrumați de cadre didactice de specialitate din Colegiul Silvic: ing. Alina Cuciurean, dr. ing. Cristian Cuciurean, ing. Șerban Cârlugea și prof. Ramona Popescu. Etapa internațională a concursului „Young People in European Forests” 2010-2011 va avea loc în orașul Ruciane-Nida-Ryn, în districtul Masuria, lângă lacul Guzianka – Polonia, cu participarea elevilor din 20 de țări europene, fiind organizată de Regia Națională a Pădurilor de Stat pentru Silvicultură și de Asociația Prietenii Pădurilor din Polonia. „În cadrul acestui concurs, câștigătorii etapelor naționale vor susține două probe: testul și prezentarea pădurilor din propria țară utilizând o metodă la alegere (film, ppt etc.), ambele în limba engleză. Pe lângă activitățile specifice competiției, participanții vor avea prilejul cunoașterii pădurilor Poloniei, în timpul excursiilor oferite de către organizatori. Ceremonia de deschidere va fi de asemenea o mare experiență, având loc în cadrul conferinței europene „Pădurea pentru climat și biodiversitate”, în curtea castelului medieval din Ryn, conferință la care vor participa toți miniștrii mediului din Europa”, precizează reprezentanții IȘJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: