Sfințire la Centrul rezidențial „Geana” din Vama

În comuna Vama are loc, pe 2 octombrie, ceremonia de sfințire a Centrului rezidențial pentru bătrâni și persoane cu nevoi speciale ”Geana”.
 

Așezământul a fost realizat de Fundația Umanitară “Geana” din comună și finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 3, domeniul major de intervenție 3.2. Valoarea totală a proiectului este de 2.940.126 lei, din care 2.499.107 lei au fost alocați de UE, 382.216 lei de către Guvernul României, iar diferența, de beneficiar. Amenajările au fost încheiate în luna iunie, iar între timp la centru au sosit primii beneficiari. Centrul rezidențial de la Vama are 36 de locuri, în care aflăm că se va asigura îngrijire și găzduire, permanentă sau temporară, pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale, din comună și nu numai. Printre obiectivele proiectului se numără oferirea acestor servicii sociale astfel încât să se asigure respectarea identității, egalității de șanse, demnității și siguranței beneficiarilor. Centrul este amenajat prin reabilitarea și dotarea clădirii fostului preventoriu de copii din comună, aflat în parcul ce mai găzduiește Casa memorială “Iorgu G. Toma” și monumentul “Stâlpul lui Vodă”. Potrivit precizărilor managerului de proiect, dna Minuța Istrati, acest proiect ”nu este unul comercial, este doar una dintre acțiunile cu scop pur social pe care le-a derulat până acum fundația noastră și în care am pus suflet”. Proiectul s-a realizat în decurs de doi ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: