Puncte ... de vedere

Nebuni… o dată în viață…

Mihaela Vlad este o tânără din Brăila în vârstă de 27 de ani. În august 2010, la aproximativ 9 luni după moartea tatălui, Mihaela a inițiat proiectul non-profit „Există viață după doliu” pentru că, așa cum mărturisește pe pagina online – „a vrut să facă viața un pic mai ușoară pentru părinții, frații, copiii și soțiile celor aproximativ 50.000 de oameni tineri care mor anual în România”.
 

Îmi este mai ușor să mă adresez astăzi utilizatorilor de internet care o vor putea găsi pe Mihaela Vlad la adresa http://doliularomani.wordpress.com/about/. Fiind eu însămi o persoană care a trecut prin perioade destul de dificile, îmi dau seama că în jurul meu trăiesc oameni care au nevoie de suportul și înțelegerea celor din jur. Mulți nu au tăria necesară pentru a-și spune durerea. Îmi amintesc de perioada de după moartea fratelui meu, din 2007, rememorez cu câtă brutalitate o doamnă doctor din Rădăuți mă expedia la secția de psihiatrie. Erau doar patru luni de la moartea singurului meu frate, decedat pe neașteptate la 46 ani, iar doamna doctor văzându-mi lacrimile mari și stările de angoasă mă catalogase deja. Pentru ea eram aproape nebună și nu se sfia să spună asta fără menajamente. Las la o parte faptul că doamna ignora obligativitatea secretului profesional. Am aflat că i-a murit între timp mama și domniei sale. Probabil că a trecut cu bine, îi doresc să fi fost așa. Mi-a trecut prin minte această doamnă doctor, care de altfel nu este nici psihiatru, nici psiholog, pentru a veni în întâmpinarea ideii Mihaelei că mulți dintre noi ar trebui să tăcem atunci când cineva se află în suferință. Asta pentru că vorbele noastre ar putea provoca un chin și mai mare. Acum un an am pierdut-o și pe mama mea. După aceste două găuri profunde în inima mea au existat zile în care nu știam nici măcar cum să așez hainele pe mine, nici măcar cum se ține o furculiță, uneori nu știam sau nu mai voiam să știu nimic. Am înțeles apoi că singurul om care mă poate salva sunt eu. Acum supraviețuiesc și începe să-mi placă iar culoarea roșie. Mihaela caută voluntari. Eu mă adresez acum și acelora care nu utilizează internetul și care se află în impas. Trebuie să găsească forța pentru a merge mai departe. Trebuie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI