După 3 ani, la Cantina de ajutor social Suceava

Majorare cu 1 leu a alocației de hrană

Sucevenii care iau masa la cantina de ajutor social vor avea parte de o majorare a alocației financiare pentru hrana zilnică, aceasta ajungând la 7 lei.
 

Majorarea este de 1 leu și survine unui disponibil bănesc de peste 346.000 de lei în bugetul local, fiind valabilă pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie a.c. În prezent, alocația de hrană este de 6 lei/zi/beneficiar, conform HG. nr. 421 din 2008, aceasta nemaifiind actualizată de aproape 3 ani. Potrivit reglementărilor în vigoare, CL, la propunerea Direcției de Asistență Socială, poate aproba un cuantum mai mare decât cel stabilit prin hotărâre a executivului central. Cantina de ajutor social din municipiul Suceava funcționează în subordinea Serviciului „Ajutoare sociale” al Direcției de Asistență Socială, cantina asigurând hrană pentru 325 de copii și 75 de persoane vârstnice. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pot avea parte de serviciile acestei cantine copiii în vârstă de până la 18 ani, aflați în întreținerea acelor familii al căror venit net mediu lunar pe o persoană este sub nivelul venitului net lunar pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social. Beneficiari sunt și tinerii care urmează cursuri de zi la instituțiile de învățământ, până la terminarea acestora, dar fără a se depăși vârsta de 25 de ani; persoane care primesc ajutor social, potrivit legii; pensionari; persoane „izolate social”, fără susținători legali sau fără venituri; invalizi și bolnavi cronici; orice persoană care nu realizează venituri pentru o perioadă de cel mult 90 de zile pe an. Persoanele îndreptățite care au venituri cumulate peste nivelul venitului net lunar pot lua masa la cantina de ajutor social doar după plata unei contribuții de 30% din venitul stabilit pentru un singur beneficiar. În limita alocației de hrană, persoanele din evidențele Serviciului „Ajutoare sociale” au parte de două mese pe zi, respectiv de prânz și cină.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: