La Clubul „Femina” din Câmpulung Moldovenesc

Ca în fiecare an, și în vara aceasta membrele Clubului „Femina” din Câmpulung au fost în vacanță. Mame, bunici, mătuși au avut astfel prilejul să călătorească împreună cu copiii și nepoții lor.
 

De aceea, în prima zi de „început de an nou de activitate” și-au împărtășit impresiile, au venit cu noi experiențe, spre a-și ușura munca în gospodărie sau în educația celor mici. Totodată, și-au stabilit un program pentru întâlnirile următoare, printre care o mică excursie la Gura Humorului, prilej cu care să poposească și la mănăstirile Voroneț și Humor, să viziteze muzeul, catedrala și alte obiective importante din oraș. Conform tradiției, în cea de-a doua decadă a lui septembrie le-au sărbătorit pe cele născute în luna curentă, dar și în lunile din perioada vacanței. Astfel, doamnele Bărbulescu Felicia, Loică Maria, Zbranca Agripina (veterana noastră, care este membră a clubului de circa 40 de ani, de când acesta ființează), profesoarele Otilia Sfarghiu și Mariana Lungu, precum și octogenarele Aurelia Bolohan, Valeria Moroșan și Magdalena Tiron, ca de altfel toate cele sărbătorite până acum, au primit flori și mici atenții. De fiecare dată, conducerea clubului le oferă surprize care fac și mai plăcute sărbătorile aniversare. Nelipsit de la astfel de întâlniri este dl ing. Bărbulescu Cornel (soțul uneia dintre membrele devotate și active) care ne-a delectat cu vocea lui gravă, cântând, recitând versuri potrivite, spunând glume. Invitatul surpriză a fost, de astă dată, dl Constantin Tiron, membru al Academiei Libere „Păstorel” din Iași, multilaureat al festivalurilor de umor românesc (în palmaresul său de creator și interpret de gen înscriindu-se peste 300 premii). Printre altele, a luat locul I la Festivalul de Umor „Podul Minciunilor” de la Sibiu; Festivalul de Umor „Ceapa de aur” Făgăraș. Recent, a obținut Marele premiu la Festivalul de Umor „Tudor Mușatescu” din Câmpulung Muscel. Membrele clubului s-au bucurat astfel de prezența unui interpret și creator talentat, care le-a încântat cu fabule, epigrame sau poezii de suflet pentru părinți. (Cităm câteva versuri din poezia sa dedicată sărbătoritelor: ,,…Și simfonia acestei toamne/ Cântă-n acorduri uimitoare/ Pentru că astăzi, șapte doamne/ Mai prind la vârstă câte-o floare./ Și-n ciuda clipei trecătoare/ Peste-ale vremurilor șoapte/ O punem azi de sărbătoare/ Și le sărbătorim pe toate…”. De altfel, o întâlnire cu acest interpret și cu alți talentați umoriști din localitate și din alte localități ale țării va avea loc și pe data de 30 septembrie 2011, în spectacolul „La necaz… EURO-HAZ”, care va fi prezentat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Câmpulung Moldovenesc (program autointitulat ca un super-show de umor cu premeditare).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: