Dacă tot are statut de oraș

„Vrem să fim ajutați puțin mai mult”

a declarat primarul Dolhascăi
Primarul orașului Dolhasca, Maria Cojocaru, ne-a declarat recent că statutul de oraș impune refacerea și modernizarea infrastructurii, care costă mulți bani, și de aceea ar fi normal „să fim ajutați puțin mai mult”.
 

Primarul nu s-a referit la autoritățile județene, care au ajutat orașul la modernizarea unor drumuri și la altele, ci la cei de mai „sus”: „Dolhascăi i s-a dat titlul de oraș, noi am acceptat, dar suntem nemulțumiți, vrem să fim ajutați puțin mai mult. Dacă am fost chemați la negociere atunci când s-a discutat transformarea în oraș ar trebui să se țină cont de asta, nu să ne zbatem acum singuri”, a declarat primarul Cojocaru. Ea a precizat că după proiectul de extindere cu 32 km de rețea de apă, acum la Ministerul Investițiilor se află, în faza de licitație, un proiect referitor la refacerea a 8-10 km de canalizare, având în vedere că rețeaua e foarte veche. „Noi continuăm să creăm utilități moderne și pe lista de rezervă avem și un proiect de modernizare a tuturor străzilor din Dolhasca, dar trebuie să facem canalizarea mai întâi. O parte din locuitori spun că dacă eram comună aveam și noi asfalt. Dar chiar dacă intram la programul 3.2.2 nu puteam beneficia de bani, fiindcă obținusem programul Sapard și am pus 8 km de asfalt, abia se împlinesc 5 ani, și nu se dădeau bani decât după aceea”, e de părere primarul Dolhascăi. Maria Cojocaru a mai spus că din banii Primăriei s-au refăcut toate indicatoarele din oraș, ceea ce „a costat ceva bani”. Dolhasca a devenit oraș în 2004, fiind o localitate cu 3552 locuitori, la care se adaugă cei din satele arondate Budeni, Gulia, Probota, Poienari, Poiana, Siliștea și Valea Poienii, în total fiind circa 11.000 locuitori.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: