De pe 15 octombrie, la Suceava

Căldură pe timp de noapte în apartamente

> Prețul energiei termice este cel din iarna trecută, populația urmând a plăti efectiv un tarif de referință de aproximativ 185 lei/gigacalorie, adică unul la jumătatea costurilor de la Termica
 

De la jumătatea lunii următoare, Termica va da startul programului de încălzire a locuințelor în sezonul rece 2011-2012 – a anunțat, ieri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Potrivit lui, temperaturile deja au început să scadă, căldura urmând a fi furnizată, pentru început, doar pe timpul nopții. „Am convenit cu cei din conducerea societății de termoficare ca începând cu data de 15 octombrie să furnizăm căldură în municipiul Suceava. Suntem obligați și de lege, însă, cu siguranță, pe timp de noapte va fi necesar să asigurăm încălzirea, chiar dacă ziua va fi cald. Sigur, se va funcționa la un randament mai redus la Termica, iar dacă nu doresc să aibă căldură, asociațiile de proprietari au posibilitatea să închidă robinetul de la gigacalorimetrul de intrare în bloc”, subliniază primarul. De precizat este faptul că, potrivit contractelor pe care le are, de la 15 octombrie, Termica este obligată să pornească Centrala Electrică de Termoficare (CET) și să furnizeze energie electrică în sistemul energetic național. Prețul energiei termice este cel din iarna trecută, populația plătind efectiv un tarif de referință de aproximativ 185 lei/gigacalorie, adică unul la jumătatea costurilor de la Termica. Diferența este acoperită prin fonduri de la bugetul local. Printr-o HCL din vara trecută, tariful de referință la energia termică furnizată populației a crescut de la 178 lei/gigacalorie, la 185 lei/gigacalorie, respectiv cu 5%, reprezentând influența majorării TVA de la 19% la 24%. Anul acesta, „consumatorii vulnerabili” care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică furnizată în sistem centralizat beneficiază de ajutor lunar de la bugetul de stat în situația în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor și de până la 1.082 lei, în cel al persoanei singure. În 2010, ca urmare a temperaturilor deosebit de scăzute, încălzirea centralizată a locuințelor a început pe 4 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: