Față de anul trecut, în luna iulie

Creștere cu peste 40% a numărului de turiști sosiți în județul Suceava

Numărul turiștilor sosiți în județul Suceava se înscrie într-un trend ascendent. Așa reliefează o informare a Direcției Județene de Statistică, conform căreia, în luna iulie 2011, în structurile de primire turistică sucevene au fost cazați 26.474 de turiști, cu 23,1% mai mulți față de luna anterioară și cu 40,4% în plus comparativ cu iulie 2010.
 

Dintre aceștia, 82,3% sunt turiști români, iar 17,7% turiști străini, sporul putând fi și o urmare a acțiunilor și proiectelor Consiliului Județean de promovare a turismului în Bucovina. „Prin acțiunile culturale pe care le-am făcut noi, am determinat ca numărul de turiști, în județul Suceava, să crească. În luna iulie – citez din buletinul statistic lunar – acesta a crescut cu peste 40% comparativ cu anul trecut”, declarase vicepreședintele CJ Vasile Ilie. Potrivit datelor DJS, din totalul turiștilor, 60,3% au preferat să fie cazați în hoteluri, 17,6% – în pensiuni agroturistice, 10,3% – în pensiuni turistice, iar 11,8% – în hosteluri, moteluri, vile turistice, cabane turistice sau bungalouri. Pe zone turistice, cei mai mulți vizitatori au preferat să se cazeze în zona municipiului Suceava (30,7%), în ”alte localități și trasee turistice” (27,6%), în stațiunile montane (25,7%) și în zona stațiunii balneare Vatra Dornei (16,0%). Dacă se iau în considerare categoriile de clasificare, turiștii veniți în județ au preferat structurile de primire de 2 stele (38,1%), urmate de cele de 3 stele (31,5%), unitățile de 4 stele (25,9%) și structurile de primire de o stea (4,5%). Informarea DJS relevă că mare parte a turiștilor străini provine din Europa, respectiv 89,9%; din Asia provin 7,7%. Pe țări de proveniență, cei mai mulți turiști de peste granițe, cazați în județul Suceava, în luna iulie 2011, au fost din Spania (19,8%), Germania (14,9%), Italia (11,6%), Austria (9,7%), Franța (8,2%). Israel (5,6%), Polonia (4,7%), Olanda (4,0%) etc. Din totalul înregistrat, 84,7% dintre turiști provin din țările Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: