Participând în număr mare la campania DSP

Vicovenii au arătat că sunt interesați de propria sănătate

Populația din Vicovu de Sus s-a arătat interesată de campania realizată ieri de Direcția de Sănătate Publică în localitate, cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii.
 

Chiar înainte de ora de începere anunțată, oamenii s-au adunat în număr mare în fața magazinului unde s-a desfășurat acțiunea. Până atunci, medicii și asistentele implicate au numărat circa 50 de determinări ale tensiunii arteriale și glicemiei. „Eu zic că lumea este interesată, au luat pliante. Am găsit relativ puține persoane cu hipertensiune, în schimb erau mai mulți supraponderali, am găsit și glicemii ridicate. Sfatul nostru ar fi ca, periodic, lumea să-și verifice tensiunea arterială, glicemia, colesterolul și, mai ales, să slăbească. Trebuie să se știe că un kilogram în minus înseamnă un milimetru în minus la tensiune”, ne-a spus dr. Diana Iliescu, șef de Compartiment Evidență și Promovare a Sănătății de la Direcția de Sănătate Publică Suceava. Ea a dat și sfaturi utile pentru cei interesați să prevină îmbolnăvirea inimii: „Am dori să conștientizăm populația că e foarte important să se lase de fumat, atât pentru exemplu personal pe care trebuie să-l dea părinții copiilor, dar și pentru sănătatea proprie. Să încerce o alimentație sănătoasă, pentru că în zona noastră alimentația pune accent pe grăsimi, ouă și o cantitate mare de sare. Noi recomandăm mai multe legume și fructe și maxim o linguriță de sare zilnic. Mai recomandăm mișcare, nu un efort fizic excesiv, ci un efort mediu, de pildă mersul în ritm mai alert, mersul pe bicicletă, iar, dacă nu se poate, măcar grădinăritul”. Pe 29 septembrie este Ziua Mondială a Inimii, care anul acesta are tema „O lume, un cămin, o inimă” și se desfășoară sub sloganul „Inima omenirii bate în fiecare persoană, cămin și națiune”, urmărindu-se a se atrage atenția asupra responsabilității fiecărei familii pentru sănătatea inimilor membrilor săi. Bolile cardiovasculare (BCV) reprezintă cauza a 29% din totalul deceselor înregistrate la nivel global. De aceea, anul acesta, de Ziua Mondială a Inimii, OMS își concentrează eforturile asupra familiei, considerată a fi locul ideal unde se pot lua primele măsuri pentru sănătatea inimii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: