La CN „Petru Rareș”, după examenul din iunie

Alți 57 de elevi au intrat în posesia certificatelor Cambridge

Încă 57 de elevi de la CN „Petru Rareș” au primit diploma Cambridge în cadru festiv, după examenul desfășurat în luna iunie, 11 fiind de nivel „proficiency”, iar restul „advanced”.
 

Festivitatea s-a desfășurat în aula colegiului, în prezența reprezentantei Consiliului Britanic, Nicoleta Irimia, a directoarei colegiului, prof. Daniela Dungeanu, a profesorilor de engleză, a elevilor, dar și a unor absolvenți aflați deja în posesia acestei diplome. „Ne crește inima că putem să vă oferim aceste diplome, mai ales că le-ați obținut în urma unei munci lungi și asidue”, le-a spus prof. Dana Postolache elevilor, dând apoi cuvântul reprezentantei British Council, aflată pentru a treia oară la „Petru Rareș”: „Examenul Cambridge vă va deschide mai departe porțile spre carieră, spre succesul academic. Vă felicit și îi felicit pe părinții voștri, care cred că sunt mândri de rezultatele voastre. Ei au contribuit financiar ca voi să puteți da acest examen, au contribuit la succesul vostru. Sper că experiența Cambridge va folosi mai ales celor care se vor pregăti pentru bacalaureat, care vor fi printre cei mai cuminți și mai preocupați”, a spus Nicoleta Irimia. Potrivit prof. Nicoleta Andronache, la examenul din iunie s-au înscris 107 candidați, 101 fiind elevi de la licee din Suceava, Rădăuți și Gura Humorului, 6 fiind candidați externi, printre care și adulți. Dintre elevii CNPR, 32 sunt de la clase bilingve engleză, iar 25 de la alte clase. Certificatele C1 sunt de nivel “advanced”, iar C2, de cel mai înalt nivel, adică “proficiency”, care înseamnă “nivel vorbitor nativ”, examenul pentru acest nivel având loc la Iași. Aceste certificate sunt recunoscute de mai toate universitățile europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: