Țigări în valoare de 14.000 de lei – în plasa polițiștilor

➢ În custodia organelor au rămas și 3 mașini cu o valoare de piață de peste 13.000 euro
Miercuri, la Arbore și în Suceava, în urma unor filtre organizate de Poliție, au fost prinși nu mai puțin de 7 contrabandiști de țigări, cărora, ulterior, le-au fost întocmite dosare penale. În municipiul reședință de județ a fost vorba de acțiuni care s-au derulat pe aceeași stradă, într-un interval de numai 45 de minute.
 

La ora 2.00, pe DN 2E, pe raza comunei Arbore, a fost oprit pentru control autoturismul condus de Alexandru P., de 25 de ani, din municipiul Bacău. În habitaclu se mai aflau Ionuț S., de 27 de ani, din municipiul Bacău, Gheorghe S., de 26 de ani, din comuna Mărgineni, județul Bacău, Cezar B., de 23 de ani, din municipiul Bacău, și Ștefan J., de 28 de ani, din comuna Buhoci, județul Bacău. Cu ocazia controlului, au fost descoperite în partea din față, atât sub scaunul conducătorului auto, sub preșul scaunului din partea dreaptă, precum și în partea din spate, sub preșurile scaunelor, acoperite cu folie de culoare neagră, mai multe cartușe de țigări, pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autoritățile din Republica Moldova, fără documente legale de proveniență sau transport. Autoturismul a fost condus la sediul Secției de poliție rurală nr.3 Marginea, unde s-a procedat la descărcarea și inventarierea țigărilor, constatându-se că se aflau în total un număr de 914 pachete de țigări, în valoare de 8.226 lei. Se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a persoanelor menționate mai sus. Autoturismul a fost indisponibilizat. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale față de cei 5, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, în formă agravantă. La ora 16.45, pe str. Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, cadrele Serviciului Poliției Rutiere au oprit în trafic autoturismul condus de Nicolai C., de 51 de ani, din localitate. Verificarea interiorului mijlocului de transport a condus la identificarea cantității de 270 pachete țigări cu banderole fiscale de Ucraina, pentru care posesorul lor nu a putut prezenta documente de proveniență. Bunurile menționate, cu o valoare de piață de 2700 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, procedându-se totodată la indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 5000 euro. Față de cel în cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de contrabandă. La ora 17.30, pe aceeași stradă Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava, tot Poliția Rutieră a oprit în trafic autoturismul condus de Mihai P., de 34 de ani, din localitate, iar în urma verificării interiorului mijlocului de transport a fost identificată cantitatea de 259 de pachete țigări de proveniență duty free, fără documente de proveniență. Țigările, cu o valoare de piață de 2.590 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, procedându-se totodată la indisponibilizarea autoturismului (cu o valoare de 8000 euro). Față de cel în cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: